Warmond – In Utrecht heeft Kees Heemskerk de vierde wedstrijd in de KPN Marathon Cup voor Beloften gewonnen. De 23-jarige Warmonder was na een zware finale, waar aanvallen van Jasper van Mierle (BraGeld.nl) en Engbert de Vegt (Douma Staal) leidden tot een versnippering, de snelste en pakte zo zijn eerste marathonwinst. Jordy van Workum (ZAES) werd tweede, Leander van der Geest, (net als Heemskerk lid van de Warmondse IJsclub en schaatsend voor marathonploeg De Haan Westerhoff Zonwering) die na drie weken deelname in de Topdivisie weer terug was bij de Beloften, finishte als derde.

In de Dames Topdivisie reed WIJC-lid Lisa van der Geest (mkbasics.nl) naar de tweede plaats. Zij moest op het Utrechtse ijs alleen Janneke Ensing, die eerder op de dag nog tiende was geworden tijdens de World Cup Mass-start in Thialf, voor laten gaan. Loesanne van der Geest finishte de wedstrijd als 27e, de Voorhoutse Denise van der Hulst finishte als 40e.

Komende zaterdag 18 november rijdt het marathonpeloton haar vijfde wedstrijd in Haarlem, een van de thuisbanen van de Warmondse IJsclub. Daar zullen naar verwachting veel WIJC-leden de clubgenoten aanmoedigen. Iris van der Stelt zal opnieuw in het leiderspak aan de start verschijnen. Met een 8e plaats behaalde de Sassenheimse in Utrecht voldoende punten om ook in Haarlem in het Oranje te mogen schaatsen. De wedstrijden starten in Haarlem om 17:45 uur met de Beloftencategorie, om 19:15 uur beginnen de vrouwen aan hun 80 ronden en om 20:30 uur sluit de Heren Topdivisie de avond af.

Marathonschaatsers winnen Zuid-Hollands kampioenschap

Verschillende schaatsers van de Warmondse IJsclub (WIJC) hebben zondag succesvol meegedaan aan het Zuid-Hollands Kampioenschap marathonschaatsen. Loesanne van der Geest won het kampioenschap bij de Dames Senioren. Na 30 ronden rekende ze af met haar ploeggenotes van schaatsteam Nedflex. Anne Leltz, ook WIJC-lid en rijdend voor Monalyse-Sportvrouw.com, werd vijfde. WIJC-lid Rianne Heemskerk was de beste in de titelstrijd voor de Junioren A. Op het podium kreeg zij gezelschap van clubgenote Laura Otting die de bronzen medaille mocht ontvangen.

Brons was er ook voor de Warmonder Rens Vergeer in de Jongens Pupillen-categorie. Het Sassenheimse WIJC-lid Patricia Koot won het kampioenschap bij de Meisjes Pupillen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in