Warmond – Als eindwinnaar van het Sprintklassement over de wedstrijden, mocht Kees Heemskerk (Warmondse IJsclub en marathonploeg Groenehartsport.nl) het Trachitol-Tablettenpak mee naar huis nemen. Het was tot het laatste moment van de laatste wedstrijd spannend, want clubgenoot Yves Vergeer (WIJC en marathonploeg Okay Fashion & Jeans) zat hem op de hielen.

De Trachitol Trophy is een marathon-schaatswedstrijd in vier opeenvolgende dagen op vier verschillende ijsbanen. De wedstrijden gaan elke dag over meer ronden. Naast het algemeen klassement zijn er bij aangegeven sprints per wedstrijd punten te verdienen voor het sprintklassement.
De WIJC-ers Kees Heemskerk, Yves Vergeer en Leander van der Geest reden mee bij de Heren Beloften. Het algemeen klassement werd gewonnen door Ruud Slagter, Leander van der Geest werd 23e, Yves Vergeer 33e en Kees Heemskerk 35e. Belangrijker dan het algemeen klassement waren de tussensprints voor Heemkerk en Vergeer en hun belager Cas van Trierum. Het was stuivertje wisselen in de eerste wedstrijden. In de laatste wedstrijd in Groningen startte Kees Heemskerk in het Pillenpak en verdedigde zijn eerste plaats in het sprintklassement met verve. Hij won in die laatste wedstrijd de tussensprint vóór Yves Vergeer. Daarmee stelde Heemskerk zijn Pillenpak veilig.

Dames klassementen

Bij de Topdivisie Dames reden Loesanne van der Geest (WIJC en Nedflex) en Anne Leltz (WIJC en Jacobus.nl) naar de 14e resp. 16e plaats in het eindklassement. Lisa van der Geest en Iris van der Stelt (WIJC en beiden rijdend voor marathonploeg Turner) hebben veel in dienst gereden van hun ploeggenote Merel Bosma die na dag twee en drie op de 3e plaats in het algemeen klassement stond. Onder andere door een val kon zij die plaats toch niet vasthouden. In het sprintklassement eindigde Lisa van der Geest als 4e, in het algemeen klassement als 23e en Iris van der Stelt stond in het algemeen klassement op de 22e plaats.

Bij de Dames Beloften reed WIJC-er Sosha Zuiderduin meer. De Dames Beloften reden twee marathonwedstrijden; op vrijdag in Utrecht over 50 ronden en op zaterdag in Hoorn over 70 ronden. In Utrecht finishte zij als 43e en helaas kwam Socha in Hoorn ten val.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in