Noordwijk/Noordwijkerhout – De keuze voor de naam ‘Noordwijk’ voor de fusiegemeente is een keuze van een afvaardiging van beide gemeentes. De uitleg hierbij: “Noordwijk is zowel op toeristisch gebied als door de associatie met het Europese ruimtevaartcentrum ESTEC een sterk merk, waar veel in is geïnvesteerd. Door deze naamkeuze profiteren beide gemeenten van de uitstraling van dit merk. De nieuwe gemeente Noordwijk is vol kansen en vormt een prachtig uitgangspunt om de toekomst met vertrouwen tegemoet te gaan.”  De naamkeuze is opgenomen in het herindelingsadvies waarover op 6 juli wordt besloten. Dat het college van B & W van Noordwijkerhout de nieuwe naam voorstelde, zoals eerder bericht, klopt niet. Dat stond vermeld in een onduidelijk opgesteld persbericht.

6 REACTIES

  1. De Naam Noordwijk als fusiegemeente is de beste keuze.Historisch gezien en zonder de gemeente Noordwijkerhout te benadelen brengt deze benoeming ook onze buurt-gemeente voordelen.

    Wilhelm Tell / Noordwijk

  2. Geen goed plan, ieder zijn eigen naam houden en alleen een andere naam voor de gemeente waar we met zijn drieen onder vallen. Noordwijk doet al dik genoeg en ik ben er trots op dat ik sinds 3 jaar weer Noordwijkerhouter ben. Ik denk dat het samengaan ons al genoeg ellende op gaat leveren.

  3. Wat een flauwe kul. Kijk naar de gemeente Nieuwkoop. Ook daar een dorpskern met de gelijkende naam Nieuwkoop. Wie bedoelt wat en het is verwarrend. Noordwijk/Noordwijkerhout. Kies voor een andere naam dan nu gebruikt. Het kan als kernnaam gewoon blijven bestaan. Maar noemd het gemeente Bollenstreek( kunnen zich nog andere gemeenten bij aan sluiten) of gemeente Duinstreek, gemeente Zee en Zand. Maar Noordwijk? Dan verkoop je geloofsbrieven je aan de verkeerde. Ik ben en blijf Noordwijkerhouter en nimmer een Noordwijker. I

  4. Gelukkig dat we kunnen bakkeleien over de naamgeving! Dat is zoveel makkelijker en toegankelijker dan de vraag of fusie überhaupt zinvol is …

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in