Noordwijkerhout – In een monumentaal pand aan de Langevelderweg komt een kinderdagverblijf voor de gehele dag opvang en voor- en naschoolse opvang. De vergunning is bijna rond, maar de procedure verloopt trager dan gebruikelijk. De aanvrager kreeg te horen dat dit komt door onder andere alle gemeentelijke werkzaamheden in het kader van de corona-crisis. Eerder dit jaar werd een bouwstop door de gemeente ingesteld omdat het gebouw een Rijksmonument is. Dat is inmiddels opgelost en zijn de bouwwerkzaamheden sinds augustus weer gestart. Het wachten is op de vergunning. Een van de voorwaarden hiervoor is genoeg parkeerplaatsen bij of in de omgeving van de kinderopvang, voor- en naschoolse opvang. De gemeente moet beoordelen of aan de voorwaarden van de parkeernota wordt voldaan. De aanvrager heeft gesproken met wethouder Alkemade en het college is positief gestemd over de komst van de opvang die In den Houte gaat heten. Inmiddels staan al 50 kinderen ingeschreven.

2 REACTIES

  1. Er zijn 27 parkeervakken in het eerste gedeelte van de langevelderweg. 7 daarvan worden door bewoners gebruikt, of liever gezegd, willen bewoners gebruiken. De overige parkeerplekken worden DE HELE DAG bezet door: winkeliers, leerkrachten van de Prinsenhof, BSO personeel en als er dan nig plek is, voor winkelende mensen. Tijdens ophaaltijden parkeren ouders, die vaak te beroerd zijn om de auto verderweg te zetten, hun autos op stoepen, tussen paaltjes en voor opritten van bewoners. En nu zijn er ook nog eens 50!!! Kinderen ingeschreven. Gaat het personeel van de dagopvang hun auto ook lekker handig in deze straat proberen te parkeren? En waar gaan de ouders parkeren die deze 50 kinderen straks ophalen?
    Zetten ze de auto dan voor het gemak OP onze uitrit, als daar nog ruimte is? Ik vind het werkelijk schandalig dat de gemeente hier “positief” over gestemd is. Er wordt dus NIET naar een oplossing gezocht voor het parkeerprobleem; want gezien deze reaktie IS er blijkbaar geen parkeerprobleem. Volgens de gemeente dan! Regeren jullie in het dagelijkse leven ook met ogen en oren dicht? Nee? Nou, dan nodig ik jullie uit om eens een paar uur bij ons thuis te komen waarnemen wat hier in de straat gebeurt! Daar wil ik wel een vrije dag voor opofferen. En dan ben ik meteen zeker van mijn patkeerplekje, want die heb ik savonds laat nog kunnen vinden in de buurt van ons huis. Want ja, als ik tegen drie uur moe uit mijn werk kom omdat ik om 5-5.30 begin, heb ik er al een werkdag opzitten en kan ik NOOIT mijn auto parkeren omdat bovengenoemden ze al bezet hebben. Zélfs op het kruis van onze oprit!

  2. Verderop beetje afgelegen staat een enorm pand leeg..extreem veel parkeerruimte. Eerst zouden er 100 Polen moeten slapen..dan liever schreeuwende kids.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in