Beeld Thomas Steenvoorden

Noordwijk/Hillegom – In het hele land is zondagmiddag door bezorgde burgers een klimaatalarm gegeven. Zo ook in Noordwijk en Hillegom.

Op het Noordwijkse strand schreven 100 mensen de letters KLIMAATALARM in het zand om aandacht te vragen voor een eerlijk en daadkrachtig klimaatbeleid.

In Hillegom kwamen zo’n 15 actievoerders bijeen bij de Martinuskerk. Er werd een lied gezongen over de aarde en enkele sprekers vroegen de politiek om een doeltreffend klimaatbeleid. De bijeenkomst werd afgesloten met het luiden van de noodklok voor het klimaat door de Maartenskerk, een sirene en ander geluidspektakel. Ook in Warmond klonken toeters en bellen door het dorp.

3 REACTIES

  1. Gelukkig heeft de mensheid amper tot geen invloed op het klimaat, milieu daarentegen. Slechts een zinloze schreeuw om aandacht vlak voor de verkiezingen. Als het nou groene aandacht zou zijn,.echter draait alles om megasubsidies voor multiationals en administratief heen en weer geschuif met co2 en stikstofrechten waar geen 1 boom mee wordt geplant.

  2. Heb juist uitzending bekeken van de vuilnisman. Die ging over mestvergisting , Nou GROEN LINKS en al die andere milieufreaks ga daar ook eens naar kijken als je dat nog niet gedaan hebt. Dan zie je net als de eerdere uitzendingen van de vuilnisman over o.a. het gebruik van afval wat dat te weeg brengt. Heb je ook gekeken naar de uitzendig een aantal weken geleden over de aanleg van de nieuwe N206 bij Katwijk. Hoe bedoel je we moeten de wereld netjes achterlatenn voor onze kinderen en kleinkinderen? Het wordt er niet schoner op alleen maar vuiler. Milieu is BIG BUSINES. Ben beniewd naar reacties van de mlieuclubs hierop. Maar ook van de gewone mensen die helder kunnen denken en door al die waan verhalen heen prikken.

  3. Klimaat gaat iedereen aan en daarom is er ook in Hillegom een actie georganiseerd door en voor burgers. Willem en Fred ik heb jullie gemist, want tussen de regels door lees ik toch echt bezorgdheid. Inderdaad, ook van milieu wordt helaas een verdien model gemaakt en daar moet de “gewone” burger zich actief tegen verzetten en niet alleen her en der een ontevreden kreet laten horen. Wakker worden, laat je niet in slaap sussen met een speeltje zoals een goedkoop mobieltje waar je de echte prijs toch wel van moet betalen, later en grote bedrijven met de winst er van door gaan want wij mogen de zooi die ze achterlaten opruimen. Een goed voorbeeld is de fossiele industrie die laat veel rotzooi achter: zichtbaar en onzichtbaar en daar doen wij aan mee! De enige boodschap is consuminderen maar ooohhh help dat is slecht voor de economie, dat is erg!!! Maar de politiek (welke kleur ook)kan niet meer anders denken, is niet creatief, heeft geen lef zit gevangen in een web waar een een burger geen weet van heeft. Wie gaat deze noot kraken? Ik denk dat de Aarde/klimaat ons gaat kraken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in