Beeld Thomas Steenvoorden

Noordwijk – Er is geen klimaatneutraal Noordwijk in 2025 zoals afgesproken in de Regionale Energie Strategie (RES). Dat werd duidelijk op een gemeentelijke presentatie Duurzaamheid en Klimaat van 8 december. Er bestaat ook nog geen Lokale Energie Strategie (LES).

De gemeente Noordwijk zou zich daarom moeten focussen op haalbare doelen als de Transitievisie warmte, geothermie, lobbyen voor windmolens op zee, heroriëntatie op de samenwerking met de RES en een pilot handhaving starten in 2023 voor bedrijven.

3 REACTIES

  1. KLimaatneutraal bestaat niet, de mens heeft zo goed als niets invloed op het klimaat, wél het milieu en energieverbruik. Voorheen heette het, Energieneutraal, dat is nu vervangen door klimaat. Het is slechts een verdienmodel waarbij ze een prijs aan een kilo co2 of stikstof hebben opgehangen van waaruit men kan handelen en beleid op kan schrijven. Een overbodige geschreven autoriteit die op niets is gebaseerd maar waar wij astronomische onzinbelastingen voor moeten betalen. Er is niets zo vervuilend als de productie van elektrische auto en dan met name de batterijén, maar daar kijkt men niet naar men kijkt alleen naar het gebruik. De milieuwinst hiervan is onder de streep discutabel. Uiteindelijk komt het erop neer dat ‘ze’ aan iedereen een portie co2 of stikstofgebruik kan hangen voor een bepaalde prijs en verweven met de toegang tot je digitale geld ze zodoende gebruiksgemak en later totaalcontrole tot je dagelijkse vrijheden kunnen afdwingen.
    Koop nooit een elektrsiche auto of warmtepomp en pin je cash geld apart waar je kunt en reken zoveel mogelijk cash waar het kan. Anders gaan we allemaal kapot.

  2. Zou dat niet voor heel Nederland gelden .Het is natuurlijk heel makkelijk om bepaalde groepen tepakken maar de grootste vervuilers worden niet aangepakt .Ik ben bang dat de meeste mensen straks denken waaro wij eerst en aan die dure jongens wordt niks gevraagd. Wij wonen in een flatgebouw op een vraag van mijn vrouw of er zonne collectoren op het dak geplaats konden worden kregen we als antwoord van de firma Stek dat zal jullie tijd wel uitdienen.Nou als je zo n antwoord krijgt denk je toch bekijk het maar met je co twee zo denken ze over ouderen we wonen in de Raadhuis straat .

  3. Lisse denkt aan energie neutraal in 2050 en in Noordwijk praten ze over 2025,lopen wij dan 25 jaar voor op Lisse ? (laat me niet lachen )als de bestuurders het zelf al niet weten wat verwacht je dan van de inwoners.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in