Noordwijk – Twirlvereniging KNA Noordwijk heeft maandag afscheid genomen van trainster van het eerste uur Joyce Nederstigt. Werk en trainingen waren voor haar niet meer te combineren. Joyce Nederstigt heeft zich de afgelopen 13 jaar ingezet en kreeg als dank het erelidmaatschap. Diezelfde avond was het ook feest. Afgelopen Paasweekend hebben leden van KNA goed gepresteerd op het Europees Kampioenschap Twirling dat plaatsvond in Italië. Daar werden diverse prijzen in de wacht gesleept door Lynn van der Zanden, Floor van der Linden, Lorena Willemse en het duo Iris Sassen en Roos den Besten.

De Noordwijkse Lynn van der Zanden liet zich van haar sterkste en meest gracieuze kant zien, wat een 7e plek opleverde op het onderdeel dancetwirl. Met het onderdeel super-x-strut haalde Lynn net geen podiumplek, ze werd 4e. Floor van der Linden uit de Zilk wist de jury helemaal in te pakken met een sprankelende versie van Legally blond. Het leverde haar een knappe 7e plaats op. Het technische onderdeel 1Baton verliep voor Floor niet helemaal vlekkeloos, maar het was heel knap dat ze zo jong op het EK stond: een 15e plek. Lorena Willemse deed mee met 1Baton en dancetwirl. Beide onderdelen haalde ze een 10e plaats. Iris Sassen en Roos den Besten waren als duo ook op Europees niveau onverslaanbaar. Een zeer verdiende 1e plaats en Europese titel voor hen. Daarnaast werd Iris 7e op het onderdeel 1baton en haalde ze een bronzen medaille op het onderdeel 2Baton. Roos sleepte ook een tweede eremetaal binnen: een zilveren plak voor haar op 1baton. Verder werd ze 4e op dancetwirl en 7e op 2Baton. Bij zo’n prestatie hoorden taart en bloemen.

De leden van Twirlvereniging KNA Noordwijk gaan nu weer hard trainen om zich te plaatsen voor het Nederlands Kampioenschap waar tickets te verdienen zijn voor het Wereldkampioenschap dat Paasweekend 2020 plaats zal vinden in eigen land: Eindhoven. Ook in Noordwijk worden wedstrijden gehouden: zaterdag 28 september a.s. tussen 9.30 en 17.00 uur kunt u deze bijzondere sport komen bekijken in de sporthal aan de Duinwetering.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in