Hillegom/Lisse/Teylingen – Net als afgelopen weekenden is de Bollenstreek komende zaterdag, zondag én maandag (Koningsdag) beperkt toegankelijk. Het gaat om afsluitingen van toegangswegen naar de bollenvelden, parkeerterreinen en eiland De Strengen. De maatregelen worden opnieuw ingezet, omdat ook komend weekend mooi weer wordt verwacht. De burgemeesters van Hillegom, Lisse en Teylingen geven aan dat de ingezette acties van de afgelopen weekenden goed hebben gewerkt om de drukte rondom de bollenvelden terug te dringen.
De toegangswegen naar de bollenvelden worden opnieuw afgesloten voor gemotoriseerd verkeer en sportfietsers (wielrenners, mountainbikers etc.).Als het dan nog te druk wordt, dan worden deze wegen ook afgesloten voor voetgangers en fietsers. Alleen bestemmingsverkeer (bewoners, eigenaren bollenvelden etc.) heeft dan toegang tot deze wegen. De afsluiting geldt van 12.00 tot 18.00 uur.

De burgemeesters van de Bollenstreek zien ook dat veel dagjesmensen via het water komen. “Bezoekers leggen hun boot aan bij bijvoorbeeld de eilanden in Warmond. Zo was het vorig weekend druk op De Strengen met recreanten die zich niet aan de maatregelen hielden. Om die reden sluiten ze dit eiland van zaterdag tot en met maandag af. Het naastgelegen Koudenhoorn blijft in eerste instantie open, zodat omwonenden een ommetje kunnen maken. Maar wanneer het daar te druk wordt, wordt dit eiland ook afgesloten. Dringend verzoek van de burgemeester van Teylingen is om de komende dagen niet te recreëren op Koudenhoorn. De naastgelegen passantenhaven, gemeentehaven en parkeerplaatsen zijn net als vorige weekenden gesloten.

Afgesloten plaatsen

De afgesloten plaatsen zijn:·         

Toegangswegen naar bollenvelden (Lisse, Hillegom, Voorhout)·         

Parkeerterrein station (Lisse)·         

Passantenhaven, gemeentehaven en parkeerplaats nabij Koudenhoorn (Warmond)·        

 Aanlegplaatsen/ligplaatsen Zwanburgerpolder (Warmond)·         

Aanlegplaatsen/ligplaatsen Park Groot-Leerust (Warmond)·         Eiland De Strengen (Warmond)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in