Koopovereenkomst Jozefkerk getekend

Hillegom – De Haarlemse projectontwikkelaar Renward gaat de Jozefkerk in Hillegom herontwikkelen. Met het kerkbestuur van de parochie Heilige Willibrordus is de koopovereenkomst getekend, die voor het behoud van de kerk en omliggende panden moet zorgen.

Er zijn twee verschillende plannen, waarover binnenkort wordt beslist. Het ene plan bestaat voornamelijk uit appartementen en enkele eengezinswoningen. In de kerk en de pastorie komen appartementen. De school en het Theresiahuis worden omgebouwd tot kleinere (starters)appartementen. Op de plek van de gymzaal komen acht eengezinswoningen. Het andere plan is gericht op wonen en zorg in het kerkelijk vastgoed; zorgappartementen in de kerk, een zorghotel in de pastorie en een complex met ‘zelfstandig wonen’ appartementen in het Theresiahuis en daarnaast 1-2 persoonshuishoudens in de Jozefschool, nieuwbouw van acht eengezinswoningen en 22 appartementen in een gebouw ter hoogte van Groot Veenenburg.

In september is een informatieavond gepland. Over ongeveer een jaar zal er worden gestart met de bouw en drie tot vijf jaar later moet het project klaar zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in