Voorhout – De handbalsters van Foreholte hadden dinsdag een zware klus te klaren. In Amsterdam moesten ze aantreden tegen de ongeslagen koploper Succes Schoonmaak/V.O.C. Er werd verloren met 33-14.

Behalve het handballen tegen de nr. 1 moeten de dames uit Voorhout eerst ook nog reizen vanaf het werk en nog snel even wat eten. Voor V.O.C. iets makkelijker. Bovendien beschikt V.O.C. over een goed handbalniveau over de hele breedte. Ze zijn veelvuldig lands- en bekerkampioen. Een aantal speelsters traint mee met Jong Oranje. Na een 19-7 ruststand werd het uiteindelijk een 33-14 nederlaag tegen het team van oud Foreholte-trainer Ricardo Clarijs. De thuiswedstrijd in september ging met 22-32 verloren.

Marisha vd Geest is nog herstellende van een knie operatie en topscoorster Dana v.d. Vlugt-Vincenten liep in de eerste helft een knieblessure op en bleef verder aan de kant, waardoor er weinig schotkracht overbleef vanuit de tweede lijn. Een kwartier lang konden de Voorhoutsen de landskampioen volgen tot 7-5. Hierna liep V.O.C. gemakkelijk weg, voornamelijk door het 18-jarige talent op de rechter opbouw. Zij scoorde zelf 10 x, maar speelde ook de cirkel regelmatig vrij en was betrokken bij de vele break-outs die het gevolg waren van foutief afspelen aan Voorhoutse zijde en schoten op doel, waar geen kracht achter zat. Gelukkig hielden beide Foreholte keepsters “Willemien“ vd Plas en Mayra de Boer door hun goede werk, de schade nog beperkt. De vele trainingsuren van V.O.C. betaalden zich uit en Foreholte moest zich daarbij neerleggen. Ook conditioneel kwam de nummer 8 (van de 10) van de ranglijst veel te kort. Hoewel de Voorhoutsen beslist voor een beter resultaat bleven knokken, moest men toch met een ruime nederlaag genoegen nemen, ondanks de aanmoedigingen van de vele meegereisde supporters. Voor Foreholte scoorden: Britt van Leijden en Melanie Zwaan 3, Naomi Hoogervorst en Chantal Slegtenhorst 2, Dana vd Vlugt-Vincenten, Ramona Vink, Lot van Kampen en Saskia Kolster allen 1.

Op zaterdag 20 januari 20.45 uur volgt een minstens zo lastige wedstrijd, maar dan in de Tulp tegen de huidige nummer 2 Dalfsen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in