Fluks - Amsterdam Foto Ernst Schoneveld

Noordwijk – Fluks trad zaterdag aan tegen de studentenkorfbalvereniging Amsterdam. De Noordwijkers verloren met 14-15.

Fluks begon goed en Marlou Passchier tekende voor de eerste score. Daarna werd er over en weer gescoord, waarbij Amsterdam elke keer een kleine voorsprong nam en de Noordwijkers weer aanhaakten. Het vak met Jan Passchier, Mark van Eeden, Sanne Koch en Demi van Duin liet mooie aanvallen zien waarbij het voor het publiek vooral genieten was van de snelheid die Jan Passchier in het spel wist te brengen. Het andere vak (met Maurits van der Vos, Martijn van Leeuwen, Marlou Passchier en Suzan van Hooijdonk) speelde met name verdedigend sterk. Toch kon niet voorkomen worden dat Amsterdam een wat ruimere voorsprong nam (4-7). Via Mark van Eeden en opnieuw Marlou Passchier knokte Fluks zich terug naar een 6-7 ruststand.

Na rust was het spelbeeld ongewijzigd. Fluks liet goed korfbal zien maar was ongelukkig in de afronding. Aan de andere kant was Amsterdam zeer trefzeker uit enkele (te) gemakkelijk gegeven vrije worpen en strafworpen. Coach Enrico Mud bracht door het inzetten van A1 spelers nieuwe energie (Joella van Baren voor Sanne Koch, Wouter Westgeest voor Martijn van Leeuwen en Joek Kwakernaak voor Mark van Eeden) en Fluks vocht zich opnieuw terug in de wedstrijd. Bij het ingaan van de laatste minuut was de stand 13-14 en werd Amsterdam bestraft voor tijdrekken. Fluks verzuimde in de daarop volgende aanval echter te scoren, waarna de gasten dat wel deden. In de allerlaatste seconde bepaalde Joella van Baren de eindstand op 14-15.

Fluks speelde een erg goede wedstrijd en had recht op minimaal een gelijkspel. Na afloop was er naast teleurstelling dan ook waardering voor het goede spel en de getoonde vechtlust. De Fluks scores kwamen van Marlou Passchier (3), Mark van Eeden, Demi van Duin, Sanne Koch en Jan Passchier (allen 2), en Maurits van der Vos, Joek Kwakernaak, en Joella van Baren (allen 1).

De komende 2 weken ligt de competitie stil, en daarna speelt Fluks 2 uitwedstrijden, dus de blauw-witten komen pas op 23 maart weer in actie in de zaal aan de Duinwetering.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in