Trotse korfballers SDO zijn kampioen.

Hillegom – In de zaal werd nog geen wedstrijd verloren door de Hillegomse korfballers, afgelopen zaterdag kon bij winst tegen THOR het kampioenschap binnen gehaald worden. Waar het voor rust nog moeizaam ging werd er na rust door SDO een ruime overwinning behaald, 8-15.

Rolf van der Horst kon beschikken over een volledige fitte selectie. Toch leek er in het begin van de wedstrijd wat nervositeit binnen de ploeg de heersen. Het frivole spel van de afgelopen weken was nog niet terug te zien. In de eerste helft bleef het gelijk opgaan, van 0-2 tot 4-4 vlak voor rust. Maar vlak voor rust maakte Luuk Zwaan de 4-5 waardoor Thor toch een tik voor rust te verduren had.

Na rust kwamen de Hillegommers beter in het spel en bleek het verzet van Thor gebroken. Door doelpunten van Naomi van der Luit, Vincent Baak en wederom Luuk Zwaan werd er uitgelopen naar een ruime voorsprong. Na zestig minuten korfbal floot de scheidsrechter af en kon de champagne geopend worden. Met een overwinning van 8-15 werd de titel behaald.

Waar SDO vorig jaar onfortuinlijk gedegradeerd was, heeft de club zich meteen gerevancheerd. Door deze titel te pakken. Waar geen wedstrijd werd verloren en met punten verschil van 5 en een doelsaldo van plus 69 werd duidelijk laten zien dat SDO de beste is. Volgende week zal de ploeg gehuldigd worden in en de eigen zaal De Vosse, om 13.15 zal er aangetreden worden tegen de Corvers.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in