Archieffoto: Wethouder Jan van Rijn tussen de afvalbakken.

Hillegom – Een oplettende inwoner wijst de gemeenteraad op een forse stijging van de kosten voor het ophalen van het huisvuil.

De inwoner is al jaren bezig met goed afvalscheiden, zo geeft hij aan. Hierdoor gebruikt hij een container van 140 liter en daar betaalt hij 260,30 euro voor. Maar als de gemeenteraad hier donderdag mee instemt, moet hij in 2021 330 euro betalen: bijna 70 euro meer.

Volgens de inwoner past dat niet bij de opmerking in het door de gemeente uitgegeven informatietekst van het huishoudelijk afval- en grondstoffenbeleid waarin staat: ,,Het saldo van deze kosten en baten leidt voor het voorgestelde afvalinzamelsysteem tot een stijging van 13 euro van de afvalstoffenheffing.” Tijdens de vergadering donderdagavond worden de toekomstige tarieven voor het afval ophalen bepaald.

9 REACTIES

 1. Het zou goedkoper en beter worden hoe dan ik scheid mij al rot zou niet weten hoe meer te doen en als je dan goed bezig ben word je GESTRAFD DOOR MEER TE MOETEN BETALEN HILLEGOM STOP ER MEE LAAT ZO ALS HET IS

 2. Nog meer Hillegommers leegplukken waar de armoede het niet eens kan betalen. Hiermee werk je dus het overal dumpen in de hand en moet er weer geld bij voor ongedierte bestrijding. Waar zijn jullie in godsnaam mee bezig. Iets met eigen ziel en zaligheid?

 3. Burger Belangen Hillegom ? Voor de verkiezingen in maart 2022 maar wijzigen in Eigen Belangen Hillegom…..
  Op BBH gaan we iig niet meer stemmen en ik denk / hoop een heleboel Hillegommers met mij.

  Overal is dit project mislukt en hier gaat een wethouder met eigen agenda het toch doordrukken en tegen nog hogere kosten dan het huidige systeem. Volgens de wethouder “Jan van Rijn zet zich in om goed om te gaan met gemeenschapsgeld.Dat betekent niet meer uitgeven dan dat er binnen komt” Hij komt dus weer geld tekort voor z’n hobbies en de burger mag weer betalen.

 4. Inderdaad ONVOORSTELBAAR dat er zo niet geluisterd wordt naar de meerderheid van de Hillegomse bevolking. Excact het tegenovergestelde van waar de naam BBH voor staat.

  • Jammer dat de gemeente Hillegom dit gaat doen wedhouder Jan van Rijn straks ook hier zelf het zwerf afval opruimen. Straks vind je overal vuilnis zakken liggen. Dit word een gaos. En wij maar weer extra betalen. Gemeenten had ons beloofd dat het goedkoper zou zijn. Makkelijk praten als je een hoog inkomen hebt. Laat zoals het was.Ma AR we weten het inmiddels wel besturen willen maar niet luisteren naar hun burgers.

 5. Schaamteloos is dit….pure geldklopperij uit de zakken van de burger, terwijl het plan al in vele gemeenten mislukt is…..waar zit jullie verstand?

 6. Ik heb de kleinste bak genomen en ben goed gaan scheiden om de kosten te verlagen en nu moet ik weer eventueel gaan betalen als voor een grote bak.
  Op mijn werk in lisse zijn we eindelijk af van dumpafval en nu krijg je door deze kosten in Hillegom dezelfde ellende.
  Gemeente blijft maar volhouden dat de burger voor is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in