Noordwijk – Als gevolg van de wateroverlast op Noordwijk aan Zee werden 30 aansprakelijkheidsstellingen ingediend. Als gevolg van te hoog grondwater liepen kelders onder bij bedrijven en particulieren. Totaal is het schadebedrag vastgesteld op 377.120 euro. De kosten van de adviescommissie die de schade moest beoordelen is hoger, namelijk 402.821. Omdat de oorzaak voor een belangrijk deel gezocht moet worden in de dijk die in de duinen is gelegd, is een verdeling afgesproken van Noordwijk 15% en het Hoogheemraadschap van Rijnland 85%. Er is ook nog geld gereserveerd voor toekomstige schadeclaims.

4 REACTIES

  1. Het is wel raar dat ik als gedupeerde nog niets weet En dat wederom mensen die geen schade ondervonden hebben er met het meeste geld er vandoor gaan !!!

  2. Als je van tevoren weet dat je geen garantie krijgt van een bedrijf ga je toch niet in zee met hun 1000.000 euro naar de maan als je naast het voed pad een geul gegraven had een pijp er in en schelpen er op had hij gelopen als een ….Maar nee in Noordwijk gaan ze blind in zee met een bedrijf die geen garantie geefd .Het is makkelijk uitgen uit andermands portomonaie .Als we tekort komen halen we het bij de inwoners van Noordwijk.

  3. En nog erger is het dat er wetenschappers zijn die voor de aanleg van de dijkinduin verklaard hebben nooit een zachte kust te beschermen met een verharding. Trouwens Deltares doet onderzoek en geeft eventueel een advies, maar laat de beslissing aan de opdrachtgever over.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in