Noordwijk – De gemeente Noordwijk is al sinds september 2021 bezig met de herinrichting van de Parallel Boulevard. Het project is opgedeeld in vier projecten, één daarvan is afgerond: de herinrichting van het Palaceplein. De totale herinrichting  van de Parallel Boulevard gaat 700.000,- euro duurder uitvallen. De gemeente geeft als reden: ‘Gelet op de huidige economische situatie in de wereld met de oorlog in Oekraïne, leverings- problemen, kostenstijgingen, personeelstekorten zijn de prijsaanbiedingen vanuit de civiele markt enorm gestegen’.

Daarnaast wordt één van de projecten opgesplitst, de rotonde Vuurtorenplein tot KW Boulevard en de reconstructie van Wantveld vanaf de boulevard tot en met De Muze. De reden daarvoor is dat de bouwwerkzaamheden van Residence Van Oranje vertraging heeft opgelopen. Dit wordt niet meer gestart voor april 2023, maar zal dus later starten.

De aanleg van de rotonde Vuurtorenplein kan wel al in maart en april 2023 uitgevoerd worden waarbij de Bloemencorso op 21 april 2023 niet gehinderd mag worden, aldus de gemeente. Verder verwacht de gemeente dat voor de nog komende projecten, De Grent en Wantveld tot en met de Muze, ook duurder kunnen uitvallen. Wat de extra kosten voor die projecten zijn is nog niet bekend.

4 REACTIES

  1. Dus welke wethouder gaat vragen stellen of de bouwstagnatie van HvO invloed en dus ook kostenopdrijvend is voor de gemeente/inwoners. De burgers mogen niet meebetalen aan particuliere bouwplannnen.. maar we weten allemaal hoe dat er weer aan toe gaat.

  2. Als je toch een aanbesteding doet wordt er toch een prijs afgesproken om dat die bobo’s niet verder kunnen met bouwen wordt alles duurder dit is toch een pure sponsering en wie gaat dat betalen de Noordwijkers ze hebben al zoveel gehad een stuk gr ond voor een euro. Zoals het er nu uitziet komt er van die bou niks terecht en dat riool gaat straks een paar miljoen duurder worden Makkelijk geld van een ander uitgeven jullie daar lijken wel St Klaas en zeker in deze tijd dat de gewone mensen in Noordwijk op de centen moeten passen geven jullie niet het goede voorbeeld .Maar volgens mij denken jullie dat iedereen een miljoen op de bank hebben staan dus niet .

  3. Wat een geld gaat er naar dat Noordwijk zee kunnen jullie daar geen aparte gemeente van maken want wij binnen en nw Hout zijn de melk koeien van deze gemeente . Een mijoen hier een paarmijoen daar wordt en dan niks verdient aan dat kuuroord.Nee want dat heeft tot nu toe goud gekost .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in