Noordwijk – De gemeente Noordwijk heeft de indeling van praatgroepen om te brainstormen over kuuroord Noordwijk aangepast na veel kritiek. De gemeente maakte in aanloop naar de gesprekken onderscheid tussen gezinnen met ‘een wat krappe’ en een ‘ruime portemonnee’. Met een krappe beurs was je overdag doordeweeks welkom, met een dikke portemonnee ’s avonds. Een woordvoerder laat weten: ‘gemeente, bibliotheek en een extern ingeschakeld bureau hebben de kritiek gelezen. We vinden het jammer dat de focusgroepen tot zo veel ergernis hebben geleid. We hebben ervan geleerd en hebben de werkwijze aangepast’.

Waarom de gemeente in eerste instantie voor inkomensindeling heeft gekozen, wordt niet duidelijk in het antwoord van de woordvoerder. ‘We hebben geluisterd naar de kritiek op de focusgroepenindeling inzake de kuuroordgesprekken die we de afgelopen 24 uur hebben ontvangen. Er zat geen enkele negatieve bijbedoeling achter deze indeling maar we zagen dat het verkeerd viel. We -bibliotheek, onderzoeksbureau en gemeente- hebben vandaag een nieuwe koers uitgezet’, aldus de gemeente. Er was veel kritiek door Noordwijkers op de inkomens- en leeftijdsopdeling op het bericht van BO en op social media. Mensen vroegen zich af hoe het inkomen dan gecontroleerd zou worden.

In de nieuwe berichten over kuuroord Noordwijk legt de gemeente meer uit over de gesprekken: ‘Wie in een heilzame badplaats woont, heeft dichtbij huis sterke troeven bij de hand om gezondheid en welzijn in balans te houden. Maar wat zijn die troeven? De nieuwe manier om met inwoners te praten over kuuroord Noordwijk is op twee locaties in Noordwijk en Noordwijkerhout. Iedereen is van harte welkom om te vertellen wat hij/zij van het onderwerp vindt’. De nieuwe gesprekken over de kuuroordstatus en visie van de gemeente Noordwijk worden gehouden op donderdag 1 december 2022. De eerste mogelijkheid is in Noordwijk van 10.00 uur tot 11.30 uur, de tweede mogelijkheid is diezelfde dag van 20.00 uur tot 21.30 uur. In Noordwijkerhout zijn de gesprekken op vrijdag 2 december 2022 op dezelfde tijden.

8 REACTIES

  1. Tja,als je dan ook nog een extern bureau in gaat schakelen om te vragen of dit wel zo slim was kan je nog niet eens boos op ze zijn.

  2. En ze lullen zich er weer aardig uit daar in de Voorstraat😂. Ieder mens met 1 of meer hersencellen had kunnen bedenken dat hier commentaar op zou komen😉.

  3. Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald, maar waarom een extern bureau? Is dat design thinkers academy?? Kan niemand op het gemeentehuis deze interviews/ beeldvorming/ whatever in goede banen leiden?
    Maar ondertussen trek ik mijn baantjes nog steeds in Katwijk ipv in Noordwijkerhout. Aan de andere kant heb ik weleens gehoord dat de dienstverlening van gemeente Noordwijk naar de burger toe naar een 8 moet Dat is met deze schoffering van de inwoners voor mij nu weer een vette ONVOLDOENDE!

  4. Ze zijn daar niet zo slim met alles moet er toch een externe bureau komen wat doen die amtenaren dan stuur die maar weg . Als je een echte Noordwijker ben ga je daar toch niet heen . Dit is niet voor ons maar maar voor de horeca . Praten over een kuuroord er komen miljoene auto’s In Noordwijk en maar roet in ademen het is hier nog drukker dan op de a 4 kuuroord aan me hoela .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in