Stan Postma (TOP Litta) in actie (Foto: René van Dam)

Sassenheim – In de laatste reguliere wedstrijd won TOP/LITTA van Dalto/Klaverblad verzekeringen. In een goede eerste helft was TOP de betere ploeg. Na rust herpakte Dalto zich uitstekend en maakte het TOP nog lastig. TOP, dat het vizier ook al op de eerste play-off wedstrijd van aanstaande woensdag had staan, liet Dalto tot op één doelpunt naderen, maar wist de wedstrijd toch winnend af te sluiten, het werd 24-27.

Uit voorzorg werd Frank Mostard uit de kant gehouden, zodat in het vak met Celeste Split en Barbara Brouwer zowel Stan Postma als Thomas Tiggelman in de basis begonnen. In de thuiswedstrijd had Dalto een ontketend TOP getroffen en had het geen schijn van kans gehad. Dat wilde Dalto dit keer anders en beter doen. Voor TOP was de doelstelling wat anders. Coach Leon Braunstahl gaf aan dat de focus al wel op de play-off’s lag en dat het zaak was dat de ploeg bij elkaar bleef en vooral ook zonder blessures. “We willen gas geven, al snel het gaatje slaan en er een leuke laatste wedstrijd van maken en zo met een goed gevoel naar de wedstrijd van woensdag te gaan”, aldus Braunstahl.

In de eerste helft was TOP wederom in alle opzichten de meerdere van Dalto. Vooral in de rebound had TOP veel over waardoor er lange aanvallen gespeeld konden worden. Dalto liet zich vaak zakken tot onder de korf, maar de ruimte die TOP daardoor kreeg werd optimaal benut. De TOP-dames waren zuiver in de afronding en na 10 minuten stond er al een 5-9 op het scorebord waarvan 5 damesgoals. TOP speelde goed, rustig en geduldig en had halverwege de eerste helft met 7-14 de grootste marge. Dalto bleef echter wel strijd leveren en groeide langzaam in de wedstrijd. Met rust was de achterstand nog 5 doelpunten: 12-17.

Na rust kwam Julia Schuiling in het veld en scoorde TOP gelijk twee keer. Hierna leek het alsof Dalto alle schroom van zich afgooide en veel beter ging spelen. De ploeg kroop langzaam dichterbij, mede door een veel beter verzorgde rebound en betere keuzes. Bij TOP draaide het minder en Dalto kwam steeds dichterbij. Met nog 11 minuten op de klok werd het zelfs 20-21. Op dat moment kwam Jet Hendriks in het andere vak weer in het veld. Zij had in de eerste helft nog niet gescoord maar was in de slotfase van de wedstrijd heel belangrijk. Eerst met de 20-22 en later met de 21-24 en 21-25. Het was Mick Snel met zijn zesde goal die de eindstand bepaalde: 24-27. 

Barbara Brouwer vond dat Dalto met goede energie speelde en gaf de ploeg daarvoor een compliment.  “Wij speelden niet super goed, maar het was zaak dat we op de been zouden blijven, dat is gelukt, dit was een wedstrijd voor de statistieken, nu op naar woensdag”.

In de play-off’s treft TOP de nummer drie Blauw Wit uit Amsterdam uit de andere poule. TOP start woensdagavond met een thuiswedstrijd. De return wordt op zaterdag gespeeld. Een eventuele derde wedstrijd volgt die woensdag daarop. TOP hoopt in de play-off’s weer een beroep te kunnen doen op Nick Pikaar, die de training al wel weer heeft hervat.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in