Eigen foto kringloopwinkel Op Dreef

Sassenheim – De voormalige gymzaal aan de Kagerdreef in Sassenheim, die nu in gebruik is bij kringloopwinkel Op Dreef, zal pas haar oorspronkelijke functie terugkrijgen als er een alternatief is gevonden voor de kringloop. Dat liet wethouder Arno van Kempen (D66) maandag weten aan de raadscommissie Welzijn.

Het college van B&W heeft het plan om de gymzaal aan de Kagerdreef weer als zodanig  in gebruik te nemen omdat er behoefte is aan meer bewegings- en binnensportruimte in Teylingen. Momenteel gebruikt de kringloopwinkel echter de zaal voor inbreng en opslag van goederen ten behoeve van de elders op de Kagerdreef gevestigde winkel. In een brief aan het college heeft Op Dreef laten weten de winkel en de inbrenglocatie als “een twee-eenheid” te beschouwen. Het bestuur dreigt de hele kringloopwinkel te sluiten als de gymzaal niet meer beschikbaar zou zijn.

Van Kempen liet de commissie weten dat hij zich had verbaasd over de brief van de kringloopwinkel. Volgens hem is de gemeente al enige tijd met Op Dreef in gesprek, en wil hij gezamenlijk met de kringloopwinkel kijken naar een alternatief voor de gymzaal. “En we gaan ze beslist niet zomaar uit het pand zetten”, herhaalde hij zijn eerder gedane toezegging.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in