Foto Vereniging Oud Oegstgeest

Warmond – De vervanging van de Warmonderhekbrug, bij het tolhek op de grens van Warmond en Oegstgeest, kan doorgaan, ondanks dat dit veel duurder uitvalt dan aanvankelijk voorzien.

De commissie Ruimte van de Teylingse gemeenteraad kon dinsdag unaniem instemmen met een voorstel van B&W om, naast het eerdere krediet van 597.000 euro, nog eens 423.000 euro extra ter beschikking te stellen. Gebleken is namelijk dat de vervanging van de brug veel duurder gaat worden omdat de staat van de brug veel slechter is dan eerst gedacht. Dat leidde wel tot de nodige vragen vanuit de commissie. Zo wilde Don Verhoeff (GroenLinks) weten waarom de vervanging van de brug ineens veel sneller moet worden uitgevoerd, en waarom dat bijna het dubbele gaat kosten van wat eerder was begroot. De andere fracties zaten met dezelfde vragen. Volgens wethouder Marlies Volten (VVD) is gebleken dat een renovatie van de brug niet mogelijk is en moet deze vanaf de fundering opnieuw worden opgebouwd, vandaar dat het hele project duurder uitvalt.

VVD-raadslid Robin Konings verwoordde wat ook de andere fracties vonden: het is veel geld, maar de partijen kunnen geen nee zeggen omdat Warmond ook vanuit de richting Oegstgeest een goede ontsluiting nodig heeft.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in