Warmond – De Stichting Mortuarium Warmond heeft in een brief aan de gemeenteraad van Teylingen kritiek geuit op oud-wethouder Bas Brekelmans.

Volgens de stichting, die een nieuw mortuarium in Warmond wil realiseren, heeft Brekelmans in het afgelopen jaar de verwachting gewekt dat het mortuarium wel gebouwd kon worden achter de Matthiaskerk, op een deel van de locatie waar basisschool De Waaier heeft gestaan. De stichting zegt te beschikken over verslagen van meerdere overleggen waarin de wethouder zich bereid heeft verklaard om de realisatie van een mortuarium te ondersteunen en te faciliteren. Ook zou er een positief ambtelijk advies zijn uitgebracht over het mortuarium. Begin juni van dit jaar werd echter een positief collegebesluit onverwacht aangehouden. Vorige week heeft de stichting een gesprek gehad met de nieuwe wethouder Marlies Volten, waarin zij aangaf dat de vorige wethouder klaarblijkelijk niet de mening van het college had vertolkt in de gesprekken met de stichting. De stichting is daarover niet te spreken en vraagt zich af “hoe zo’n situatie kon bestaan”.

De leden van de raadscommissie Ruimte gingen dinsdag tijdens de vergadering van de commissie niet in op de kritiek van de stichting op oud-wethouder Brekelmans.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in