Noordwijk – De omstreden vastgoedondernemer Ronnie van de Putte weigert grond te leveren in Noordwijk die hij heeft verkocht aan ontwikkelaar Adriaan van Erk Groep. Dat melden burgemeester en wethouders van Noordwijk aan de gemeenteraad. Dinsdag stonden Van de Putte en de Van Erk Groep tegenover elkaar voor de rechter. Het gaat om een deal van in totaal 60 miljoen euro.

Het was groot nieuws toen bleek dat al het bezit van Ronnie van de Putte in Noordwijk was verkocht aan de Adriaan van Erk Groep. Deze ontwikkelaar verstrekte in eerste instantie een hypotheek aan de ‘Krottenkoning’ om een gedwongen verkoop van zeven percelen te voorkomen. Later bleek dat er niet enkel een hypotheek was gegeven van tientallen miljoen, maar dat al het bezit was aangekocht voor zo’n zestig miljoen euro.

De gemeente Noordwijk was blij, want dan kon er eindelijk werk worden gemaakt van de reconstructie van de kuststrook. Onder de aangekochte stukken grond waren onder meer het Gat van Palace, het zwaar vervallen Vuurtorenplein en een inmiddels gesloopte manege. Ronnie van de Putte frustreert de reconstructie van de kuststrook al jaren door niets met zijn grond te doen. Dat ‘niets doen’ wordt gezien als zijn handelsmerk.

Ruzie Van Erk en Van de Putte

De deal kwam aan het licht door informatie uit het kadaster. De koop stond daar namelijk ingeschreven. Dit was tegen het zere been van Van de Putte die zei dat deze registratie tegen de afspraken was. Nu blijkt dat de ruzie tussen de koper en verkoper zo hoog is opgelopen dat Van de Putte de grond niet wil overdragen. Het hangt op afspraken die zouden zijn gemaakt tussen de inmiddels overleden grondlegger van de Van Erk Groep, Jos van Erk en Van de Putte. De bekende makelaar Harry Mens bemiddelde de deal, schreef de Telegraaf december vorig jaar.

De gemeente Noordwijk laat weten op de hoogte te zijn van de ‘leveringsproblemen’. Dit komt op een moment dat de gemeente met de Adriaan van Erk Groep onderhandelt over de bebouwing van de stukken grond. De Van Erk Groep heeft inmiddels aan de gemeenteraad een presentatie gegeven van de plannen die er liggen voor met name het Gat van Palace en het Vuurtorenplein.

Kadaster: grond nog altijd van Van de Putte

Uit gegevens van het Kadaster blijkt dat bijvoorbeeld het Vuurtorenplein nog altijd van de Muntendamsche Investeringsmaatschappij is. Dat is een van de vele BV’s van de ‘Krottenkoning’. De advocaat van de Adriaan van Erk Groep mag van zijn opdrachtgever niet reageren op de rechtszaak tegen Van de Putte.

Ondertussen wordt er nog wel gepraat tussen de Van Erk Groep en vertegenwoordigers van Van de Putte. In een brief aan de gemeenteraad schrijven burgemeester en wethouders dat de voorbereidingen voor verbetering van de boulevard van Noordwijk vooralsnog doorgaan.

Dit is een bijdrage van mediapartner Omroep West

3 REACTIES

  1. En weer een nieuwe truc van v d Putte en de gemeente maar blijven slapen.Onteigening is de enige manier om van deze maffiosi af te komen maar dat durven ze toch niet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in