Kruispunt Hoofdstraat in Sassenheim moet veiliger

Teylingen – De gemeenteraad van Teylingen heeft het college van burgemeester en wethouders opgeroepen om het kruispunt Hoofdstraat-Hortuslaan-Kerklaan in Sassenheim veiliger te maken.

De fracties van CDA, GroenLinks, PvdA en Fractie Piket hadden een motie ingediend om het kruispunt veiliger te maken, omdat het kruispunt Hoofdstraat-Hortuslaan-Kerklaan volgens hen onoverzichtelijk en ook verkeersonveilig is. Zo zouden zich regelmatig ongelukken voordoen op dit kruispunt in de drukke Sassenheimse winkelstraat, waar alle soorten verkeer elkaar treffen en moeten passeren. De indieners van de motie vinden het treffen van maatregelen voor de verkeersveiligheid daarom dringend noodzakelijk en gewenst.

B&W wordt in de motie opgeroepen om deze gevaarlijke kruising verkeersveiliger te maken door bijvoorbeeld gedurende het terrasseizoen bloembakken of andere versperringen te plaatsen waardoor het doorgaande gemotoriseerde verkeer tussen de Hortus- en Kerklaan wordt gestremd. Met uitzondering van VVD en Trilokaal konden de overige fracties de motie steunen, waardoor deze een meerderheid kreeg in de gemeenteraad. Later zal bekeken worden hoe het kruispunt definitief veiliger moet worden gemaakt. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in