Hillegom – De provincie Zuid-Holland werkt vanaf 7 september 2021 op en rondom het kruispunt N207/N208 in Hillegom. In samenwerking met de gemeenten Hillegom en Lisse wordt het kruispunt Leimuiderweg-Leidsestraat veiliger gemaakt, ook voor fietsers, en het verkeer kan straks beter doorrijden.

Er komt een rechtdoor-rechtsafstrook vanuit de Hyacintenlaan, zodat het doorgaande verkeer minder lang hoeft te wachten op het verkeer dat rechts afslaat. De linksafstrook vanaf Hillegom naar de N207 wordt verlengd, zodat er meer opstelruimte ontstaat en minder wachttijd. De voorsorteerstrook op de N207 wordt verlengd vanaf de brug over de Ringvaart richting Hillegom en Lisse, zodat het verkeer eerder kan splitsen. Het fietspad vanuit Hillegom komt langs de Hyacintenlaan te liggen en de onveilige fietsovergang bij het tankstation verdwijnt. Tenslotte wordt de samenvoegingsstrook op de N207 richting de A4 verlengd voor een betere verkeersafwikkeling.

Voor het asfalteren zijn enkele weekendafsluitingen nodig. De aannemer verwacht half december 2021 klaar te zijn met het werk.

6 REACTIES

  1. zou het ook helpen om er een brug naast te bouwen over de ringvaart,begrijp nog steeds niet waarom dat niet gebeurt,maar wel een brug bouwen bij het fiorete colege voor de buslijn wat nutteloos is naar mijn inziens,als dat nog doorgaat ??,het is 5 minuten omrijden via de brug van de 207.

  2. eea heeft niet heel veel opgeleverd, de korte rechtsafstrook vanuit lisse naar de 207 is nog even kort, vanmorgen stond het verkeer tot aan lisse dus weer helemaal vast.
    Het verlengen van de invoegstrook op de 207 heeft dus ook geen zijn, als je er niet op kan hoef je ook niet in te voegen.
    De onveilige situatie voor de fietsers bij het tankstation heeft zich verplaatst naar de oversteek van de Hijacintenlaan en is zo nodig nog onveiliger, geworden, vanuit het niets duiken er nu fietsers op vanachter de hoge coniferen, ik heb al twee keer automobilisten en fietsers aan de kant gezien, blijkbaar iets niet goed gegaan.
    Jammer van de overlast en al het geld.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in