Kruispunt N207/N208 Hillegom op de schop

Hillegom – De provincie Zuid-Holland werkt vanaf 7 september 2021 op en rondom het kruispunt N207/N208 in Hillegom. In samenwerking met de gemeenten Hillegom en Lisse wordt het kruispunt Leimuiderweg-Leidsestraat veiliger gemaakt, ook voor fietsers, en het verkeer kan straks beter doorrijden.

Er komt een rechtdoor-rechtsafstrook vanuit de Hyacintenlaan, zodat het doorgaande verkeer minder lang hoeft te wachten op het verkeer dat rechts afslaat. De linksafstrook vanaf Hillegom naar de N207 wordt verlengd, zodat er meer opstelruimte ontstaat en minder wachttijd. De voorsorteerstrook op de N207 wordt verlengd vanaf de brug over de Ringvaart richting Hillegom en Lisse, zodat het verkeer eerder kan splitsen. Het fietspad vanuit Hillegom komt langs de Hyacintenlaan te liggen en de onveilige fietsovergang bij het tankstation verdwijnt. Tenslotte wordt de samenvoegingsstrook op de N207 richting de A4 verlengd voor een betere verkeersafwikkeling.

Voor het asfalteren zijn enkele weekendafsluitingen nodig. De aannemer verwacht half december 2021 klaar te zijn met het werk.

5 REACTIES

  1. zou het ook helpen om er een brug naast te bouwen over de ringvaart,begrijp nog steeds niet waarom dat niet gebeurt,maar wel een brug bouwen bij het fiorete colege voor de buslijn wat nutteloos is naar mijn inziens,als dat nog doorgaat ??,het is 5 minuten omrijden via de brug van de 207.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in