Hillegom/Lisse – In samenwerking met de provincie Zuid-Holland gaan de gemeenten Hillegom en Lisse aan de slag met het kruispunt N207/ N208. Doel is om het kruispunt veiliger te maken en de doorstroming van het verkeer te verbeteren.

Er komt onder meer een gecombineerde rechtdoor-rechtsafstrook vanuit de Hyacintenlaan en de linksafstrook vanaf Hillegom naar de A4 wordt verlengd. Verder wordt het fietspad om het benzinestation heen verlegd. Hierdoor kunnen de verkeerslichten anders ingesteld worden, wat zorgt voor een betere doorstroming. Verdere verbeteringen volgen in een later stadium.

De bermen van deze ‘entree van de Bollenstreek’ worden bovendien met bomen, bloemen en kunst verfraaid vanaf de komgrens in Hillegom tot de rotonde Stationsweg in Lisse. Binnenkort wordt de planning van de werkzaamheden bekend gemaakt.

3 REACTIES

 1. Betere doorstroming is een duinpolderweg! Noord Hillegom ontlast niet naar een A4 maar gaat allemaal door het centrum!! Mede door het bouwen van 2 nieuwe wijken,maar geen ontsluiting!!! Meer verkeer. Afstelling verkeerslichten,kijk naar de stromen! Waarom als je vanuit Hillegom naar Lisse rijd 17.00 gaat eerst de 207 en dan alles uit Hillegom ipv de hyacintenlaan!!! Scheelt ook weer qua doorstroom 😉

 2. De enige juiste oplossing is een ondertunneling van de Ringvaart t.h. van de Elsbroekerbrug, recht door het weiland naar de N206 en halverwege een lus en onderdoor (of overheen) als afslag naar de Keukenhof.
  De Hillegommerbrug vervangen door een bredere, deze stamt nog uit de tijd dat we onszelf met paard en wagen verplaatsten.
  Daarnaast zijn de doorgaande wegen in het dorp veel en veel te smal, er hoeft maar een speld te vallen en de hele boel loopt vast.
  En denk nu niet dat mensen de auto laten staan, gezien de infrastructuur van het openbaar vervoer kan dit gewoonweg niet, plan maar eens een
  bezoekje op die manier aan het Spaarnegasthuis, dan ben je een halve dag onderweg.

 3. eea heeft niet heel veel opgeleverd, de korte rechtsafstrook vanuit lisse naar de 207 is nog even kort, vanmorgen stond het verkeer tot aan lisse dus weer helemaal vast.
  Het verlengen van de invoegstrook op de 207 heeft dus ook geen zijn, als je er niet op kan hoef je ook niet in te voegen.
  De onveilige situatie voor de fietsers bij het tankstation heeft zich verplaatst naar de oversteek van de Hijacintenlaan en is zo nodig nog onveiliger, geworden, vanuit het niets duiken er nu fietsers op vanachter de hoge coniferen, ik heb al twee keer automobilisten en fietsers aan de kant gezien, blijkbaar iets niet goed gegaan.
  Jammer van de overlast en al het geld.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in