Als ik in de studio een rondleiding geef dan meld ik altijd trots dat Bo 140 vrijwilligers heeft. Toch kunnen we niet altijd en overal bij zijn. Dat klinkt behoorlijk tegenstrijdig. De meeste vrijwilligers zien radio als een hobby en maken het liefst op een vaste dag, op een vaste tijd, in een warme studio hun programma. Niks mis mee, maar we komen daarmee wel Kuifjes te kort. Zaterdag mocht ik weer eens Kuifje zijn. Waar? Bij een wielerwedstrijd voor vrouwen met start en finish op de Noordwijkse Boulevard.

Er waren in totaal 7 mensen van Bo actief. Ik mocht live verslag doen bij start en finish. Voordat de koers van start ging, waren fotografe Monique Velzeboer en Marianne Vos op de Boulevard. Velzeboer heeft een prachtige fototentoonstelling op de Boulevard en een van de sporters die te zien is, is Marianne Vos. Velzeboer direct geïnterviewd en dat levert met haar altijd een leuk gesprek op. Marianne Vos stond er naast dus ik ging direct naar haar door. Geroutineerd, maar op een leuke niet-voetballersmanier gaf ze prima antwoorden. Als Kuifje had ik toch maar mooi een van de belangrijkste sportvrouwen van Nederland gesproken. En ik ben een echte Kuifje dus geen selfie met Marianne Vos.

Dan de wedstrijd. De finish is het belangrijkste. Je moet een goede positie zien te vinden. Microfoon in de ene hand, deelnemerslijst in de andere hand. Vlak voor de finish springt mijn cameraman van de motor. Mooi, die is ook klaar voor de finish. Twee Kuifjes van Bo in de aanslag. Publiek is er klaar voor. Speaker op scherp en daar komt een peloton vrouwen op ons afgestormd. Met mijn derde oor luister ik naar de speaker. Met mijn derde oog kijk ik op de deelnemerslijst. En daar is de finish. Gelukkig een wielrenster net voor het peloton en ik kan nog melden wie het is! Dan weer een belangrijk moment. De winnares zoeken voor een interview. Samen met camera-Kuifje zetten we stevig de pas er in en daar staat ze, half verscholen achter een ploegleiderswagen. Ik vuur mijn vragen af gewapend met twee microfoons. Zo ben ik live op de radio en wordt het opgenomen voor tv, Kuifje gaat crossmediaal. Het is gelukt. We pakken nog even de prijsuitreiking mee en dan zit het avontuur er op.

Kuifje en de losgeslagen wielrensters, het boek is uit. Wat was het weer heerlijk om te doen. Live verslaggeving op de radio, mooier werk bestaat er niet. Kuifje keert tevreden huiswaarts. Ben u nou net als ik knap, intelligent, rap van de tongriem, avontuurlijk ingesteld, onverschrokken en vlijmscherp op de moeilijke momenten. Word Kuifje bij Bo!

Deze column is eerder gepubliceerd in de kranten van uitgeverij Verhagen.

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in