VOORHOUT – Er komt weer een nieuwe editie van Kunst in ’t Overbosch en Kunst voor Kids! De vrijwilligers, die deze jaarlijkse kunstmanifestatie organiseren, hebben de data bekendgemaakt.

Dit achtste evenement vindt plaats op zaterdag 15 en zondag 16 augustus. Dat derde weekend in augustus is het Overbosch aan de Rijnsburgerweg compleet omgetoverd tot kunstenaarsbos. Tientallen schilders, beeldhouwers, poëten en fotografen komen dan voor Kunst in ’t Overbosch naar dit bos om er ter plekke nieuwe kunst te creëren. Zoals altijd is de toegang gratis voor alle bezoekers. Al waardeert de organisatie natuurlijk wel een vrije gift, om de kosten van het evenement te dekken.

Op zondag 16 augustus – tussen 11.00 uur en 14.30 uur – kunnen kinderen tussen 5 en 12 jaar weer hun creativiteit kwijt. In het bos kunnen ze werken met natuurlijke materialen als hout en touw, maar ook met klei en verf. Dat kunnen ze zelfstandig doen, onder begeleiding van een van de vrijwilligers of samen met hun (groot)ouders. Tijdens of na het (gratis!) knutselen voor kinderen kunnen de volwassenen een rondje door het Overbosch lopen en genieten van de prachtige combinatie van natuur en cultuur.

Het organiseren van een dergelijk evenement kost best wat tijd.

Om dit evenement voor de langere termijn veilig te stellen zijn er dringend nieuwe vrijwilligers nodig, die de komende jaren ‘warm kunnen draaien’.

Vrijwilligers kunnen zich aanmelden op http://www.vriendenvanhetoverbosch.nl

Voorzitter Joep Derksen: ,,Jouw inzet vergt wel wat meer dan enkele uurtjes maar je wordt beloond met een prachtig resultaat: een weekend lang vertoeven met enthousiaste kunstenaars, creatieve kinderen en blije bezoekers van Kunst in ’t Overbosch!’’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in