Lisse – In oktober verschijnen de strobalen en de kuubkisten weer in de bollenvelden, ter voorbereiding van het nieuwe seizoen. Kunstenaar Evert Schellens is al jaren geboeid door het beeld van deze abstracte vormen in de kale velden. Zijn serie kleine schilderijen op paneel en linnen is nu geëxposeerd in Museum de Zwarte Tulp

Evert Schellens (1961) schildert al sinds zijn tienerjaren met olieverf op linnen. Hij is autodidact en werd aanvankelijk vooral geïnspireerd door de ‘oude meesters’. De laatste tijd is zijn penseelvoering steeds losser geworden, maar nog steeds met zijn kenmerkend gebruik van fijnzinnige toonwaarden en contrastwerking tussen licht en donker.

Sinds 2003 woont Schellens in de Bollenstreek en is daar een groot bewonderaar geworden van het bollenlandschap, niet alleen van de bollenvelden vol uitbundige kleuren in het hoogseizoen, maar vooral ook van het landschap in het voor- en naseizoen met het lege land wanneer de strobalen en kuubkisten als objecten bijna zonder dimensie in het landschap staan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in