Noordwijk – Waar zijn de bewoners in de kuuroordvisie en wat komt retour van de 700.000 euro investeringen door de gemeente? NZLokaal en Bruisend Noordwijk vinden het plan te elitair. Onduidelijk blijft hoe inwoners hiervan profiteren. GroenLinks vraagt zich af wat de impact op de natuur is en waar het kuuroordpersoneel gaat wonen.

Vooral de VVD is enthousiast en het CDA heeft ook weinig bezwaren. Het maakt Noordwijk onderscheidend zegt wethouder Ter Hark. Gezondheid en welbevinden zijn belangrijk voor iedereen.

In de gemeenteraad van 22 februari wordt gestemd over de kuuroordvisie.

6 REACTIES

 1. Grootheidswaanzin van Dhr. Terhark en zijn Vvd. Heel de kuuroordvisie is weggegooid geld en brengt de gewone man/vrouw in Noordwijk niets. Wordt het niet eens tijd om deze waanzin opzij te gooien en te beginnen met echte problemen in de Durp?

 2. Hoog tijd dat de Noordwijkers gaan inzien dat deze sponsoring van het bedrijfsleven de gemeentelijke belastingen onnodig omhoog jaagt. Stem in maart nou eens niet zonder na te denken CDA of VVD!

 3. Werken aan welzijn van bezoekers en toeristen en vooral van inwoners is belangrijk en zeker in het huidige klimaat een must. Veel onderdelen uit de kuuroordvisie zijn dan ook positief en zullen bijdragen aan het verbeteren van onze directe leefomgeving. Sterker nog, ze zouden verankerd moeten zijn in iedere (omgevings)visie van de gemeente!
  Ik snap de commerciële en marketing waarde van de insteek van het plan heel goed. Maar was het wellicht handig en vooral verstandig geweest om eerst met een groot aantal van de elementen aan de slag te gaan en pas daarna groots uit te pakken met deze kuuroord status? Er is echt nog zo ontzettend veel te doen voordat we dit allemaal met een goed gevoel en zelfs trots kunnen omarmen. En juist dat was zo mooi geweest. Want zijn de inwoners niet vooral de grootste ambassadeurs voor dit plan?
  Ook hierin geldt; bundel krachten, maak het proces open en inzichtelijk en betrek de inwoners in een heel vroeg stadium. Nu hebben we een (internationale) status en moet het werk achter de schermen nog beginnen, naar het zich laat aanzien. Het lijkt te veel om de buitenwacht te gaan en Noordwijkers voelen zich ongehoord en onbegrepen. De reacties hierop laten dat duidelijk zien.

 4. Allemaal grootspraak en luchtfietserij van het CDA en vooral de VVD. De VVD wordt volgens mij gesponsord door de eigenaren van de bedrijven
  die hier van gaan profiteren. En zoals de heer Verloop schrijft evenals de bollenstreker: hier schiet de gewone Noordwijkse burger niets mee op!! Die gaan steeds meer OZB betalen. Laten de echte en eerlijke politicus aub heel snel opstaan voor dat de verkiezingen achter de rug zijn. Ik spreek heel veel mensen die nog steeds niet weten op wie zij in maart gaan stemmen. Met dank aan de politiek die er in Noordwijk gewoon een bende van heeft gemaakt!!! O ja er gaan straks kruiden in de bermen groeien en die mogen de Noordwijkse burgers ook gebruiken. Lekker met al die honden. En over het opstaan ven eerlijke politici hier heb ik een hard hoofd in maar geef een eerlijke politicus het voordeel van de twijfel!! Ik wacht in spanning af.

 5. Als de VVD zo laaiend enthousiast is over de kuuroordvisie (en het verdienmodel wat eraan verbonden is), stel ik voor dat de VVD haar leden oproept de kosten voor het opzetten van dat hele kuuroordidee door het electoraat van de VVD te laten financieren in plaats van de hand op te houden bij de gemeente.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in