Lisse – Na een jaar van afwezigheid is het nu eindelijk weer zover en gaat er op 8 mei in Lisse weer gestreden worden om de Ter Specke Bokaal. Met sneltesten, zonder publiek en minder atleten is het toegestaan om toch een wedstrijd te organiseren. Vanwege deze uitzondering en de aanduiding als limietenwedstrijd is er besloten om dit jaar geen incourante onderdelen op het chronoloog te zetten. Daarom dit jaar voor het eerst in lange tijd 100, 200 en 400 meters, de 800 en 1500 meter als middenlange afstanden en de 3000 en 5000 meter als lange afstanden.

Het eerste onderdeel dat direct in het oog springt is dit jaar het hoogspringen voor de mannen. Voor het eerst sinds hij in 2015 het TSB record verbrak, doet 14-voudig Nederlands kampioen Douwe Amels weer mee. Daarnaast zien we ook de 11-voudig Belgisch kampioen Bram Ghuys in actie samen met zijn landgenoot Lars van Looy die afgelopen jaar al tweede werd op het BK met 2 meter en 15 centimeter. Ook aanstormend talent Ridzerd Punt, tweede op het NK indoor, is van de partij.

Dan één van de onderdelen die al lang niet op het programma heeft gestaan, zowel de 100 meter mannen als de 100 meter vrouwen belooft een snelle, maar ook spannende race te worden. Bij de heren is de volledige top zes slechts twee tienden van elkaar verwijderd en lijken limieten voor EK’s haalbaar. Ook bij de vrouwen zit het veld dicht op elkaar en is zelfs het halen van de limiet voor de Olympische Spelen denkbaar voor N’ketia Seedo en Bowien Jansen.

Op de 100 meter horden zien we Megan Tapper uit Jamaica, die in 2019 al uitkwam in de WK finale in Doha. Zij zal in Lisse gaan proberen zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen in Tokyo. Een andere buitenlandse atlete die zich op de TSB gaat richten op kwalificatie voor de Olympische Spelen is de Belgische Mirte Fannes. Zij moet hiervoor ruim 4 seconden van haar persoonlijk record op de 800 meter aflopen. Mike Foppen is de man om op te letten tijdens de 1500 meter, met zijn PR van 3,36 hoeft hij nog slechts 1 seconde harder te lopen voor Olympische kwalificatie.

Dit jaar zijn we extra dankbaar richting onze sponsoren zoals het JC Ruigrok fonds, Stichting Accommodatie & Recreatie Lisse, Deloitte en natuurlijk onze Vrienden van de TSB. Dankzij hen lukt het ons elk jaar weer om de Ter Specke Bokaal te organiseren.

Wilt u niets missen van deze prachtige wedstrijd vol atletiek van het hoogste niveau? Er is de hele dag een livestream die u vanuit huis kunt volgen. De link zal te vinden zijn op de social media van de Ter Specke Bokaal, evenals de website www.terspeckebokaal.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in