Hillegom – Een kweker aan de Hyacintenlaan, die al meer dan veertig jaar kamerplanten en plantenarrangementen verkoopt, baalt enorm.

De toenmalige wethouder liet in 1978 weten geen bezwaar te hebben tegen kleinschalige detailhandelverkoop. Ook latere bestuurders maakten hier nooit een probleem van, totdat de kweker vroeg zijn vergunning op te laten nemen in het omgevingsplan.

Omdat er volgens een ambtenaar nooit een officiële verkoopvergunning is afgegeven, zou de kweker nu moeten stoppen met de verkoop aan particulieren. Hij is de wanhoop nabij en richt zich in een brief tot het gemeentebestuur: ,,Voor de continuïteit van de bedrijfsvoering op korte termijn en de waarde van het onroerend goed op deze locatie is de geldigheid van mijn toenmalig verkregen vergunning van groot belang.’’

3 REACTIES

  1. Deze ambtenaar zou eens door de Bollenstreek moeten rijden dan kan hij zien bij hoeveel bedrijven er stalletjes staan waar op kleine schaal bloemen/bollen verkocht worden.Die worden ook allemaal oogluikend toegestaan,dit is weer typisch een gevalletje van burgers pesten.

  2. De activiteiten zijn in tegenstelling tot wat de kweker stelt, wel toegestaan. Dit is geregeld in de nieuwe omgevingsvergunning. De toezegging uit 1978 is daarmee formeel geregeld. De gemeente heeft het de kweker inmiddels uitgelegd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in