Noordwijk – Niet iedereen is even blij met de komst van elektrische laadpaalplekken.

Een inwoner maakt ernstig bezwaar tegen de komst van zo’n laadpaal tegenover Voorstraat 87; hierdoor mag er op twee parkeerplaatsen alleen nog door eigenaren van elektrische auto’s geparkeerd worden. Dat gaat ten koste van het autoparkeren door de mensen, die aan de Voorstraat wonen, zo geeft de briefschrijver aan richting het college van burgemeester en wethouders.

Liever ziet de inwoner, dat laadpalen op het Lindenplein geplaatst worden, waar minder woonhuizen staan en er dus minder parkeerdruk is.

5 REACTIES

  1. Of misschien is het Kloosterplein een optie? Daar zijn nl. twee laadplekken door de gemeente vrijgegeven voor het tevens parkeren van niet-elektrische voertuigen. Door een groot gebrek aan laadcapaciteit daar ontstaat weer extra behoefte elders. Dat er minder parkeerbehoefte lijkt op het Lindenplein komt waarschijnlijk door de blauwe zone die daar is ingesteld. De algehele parkeerbehoefte in Noordwijk Binnen is bijzonder groot. Dat is ook al verscheidene keren aangekaart.
    Met de plaatsing van laadpalen op (nu nog) betaald parkeren gebied kun je iets van de druk verlichten. Maar de groeiende vraag naar laadpalen is er, dat zal de gemeente ook zo slim mogelijk moeten managen. Ik begrijp de initiële reactie van deze bewoners best; het is de druppel die de emmer doet overlopen. Het gemeentebestuur doet er – en ik zeg op dit medium nog maar een keer – verstandig aan op voorhand in gesprek te gaan met omwonenden en belanghebbenden. Zij tonen dan meer begrip en ik denk dat het bestuur er ook nog versteld van zal staan hoe oplossingsgericht er gedacht wordt.

  2. Jet laat zien hoe je een verstandige en genuanceerde reactie geeft. Een verademing naast de meestal opgewonden en opruiende taal van de gebruikelijke reaguurders! Dat de gemeente een zekere voorkeursbehandeling geeft aan electrische rijders ligt natuurlijk voor de hand nu de noodzaak om af te komen van fossiel vervoer zich deze zomer weer nadrukkelijk in het nieuws aandiende. Bovendien kan natuurlijk iedereen een electrische rijder worden, in het bijzonder de bewoners van de Voorstraat!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in