Noordwijk – GroenLinks, PUUR en de PvdA hebben de motie “Die ballon gaat niet op” ingediend. Daarmee vragen de drie partijen gezamenlijk aandacht voor dierenleed en vervuiling door ballonnen. In de motie wordt het College van B&W gevraagd om een verbod op het oplaten van ballonnen bij evenementen en festiviteiten.

Vissen, vogels en andere (zee-)dieren zien de ballonresten in zee en op het strand aan voor voedsel, met als gevolg dat ze stikken en/of verstopt raken. En vogels raken verstrikt in de lintjes en touwtjes die aan de ballonnen bevestigd zijn. De dieren gaan hierdoor een afschuwelijke dood tegemoet, aldus GL fractievoorzitter Louis Koppel.

Behalve dierenleed veroorzaken al die neergekomen ballonnen ook een grote hoeveelheid zwerfafval en dragen ze bij aan de plastic soep.

3 REACTIES

  1. Wat een dwingende motie weer, van onze linkse lokale partijen.

    Je zou er natuurlijk ook voor kunnen kiezen om als overheid het goede voorbeeld te geven en zelf in ieder geval géén ballonnen meer op te laten. Geef vervolgens bedrijven, clubs en inwoners het advies om verantwoord met hun keuzevrijheid om te gaan en wijs ze eventueel op het bestaan van biologisch afbreekbare alternatieven. Maar nee, het moet weer verboden worden van onze pretbedervers der linkerzijde.

    Overigens: als je het geen evenement of festiviteit noemt, maar bijvoorbeeld een gebeurtenis of een happening, mag het dan wel?

  2. Robin, Van linkse partijen kun je dit wel verwachten, terecht ook naar mijn mening, het is primair-milieubelastende troep en niemand zal het missen. Bij de plotselinge doorgeslagen klimaatgekte van de VVD waar iedereen wél keihard wordt geraakt moet men er wat achter zoeken. (N.B. Klimaat en milieu is niet hetzelfde)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in