Foto: archief

Noordwijk – Alexander Balk, voorzitter van de Strandvereniging Noordwijk, vraagt burgemeester en wethouders om coulance voor de seizoensgebonden strandpaviljoens.

Normaal zouden deze strandtenten aan het einde van het zomerseizoen weer afgebroken moeten worden. Door de coronacrisis is er nu echter geen droog brood te verdienen. De ondernemers vragen hun paviljoens eenmalig te mogen laten staan. Horeca-ondernemers proberen in de tussentijd het hoofd boven water te houden, aldus Balk. ,,Ze vragen en masse aan hun vastgoedeigenaren om huurkortingen toe te passen. We hebben nagenoeg geen inkomsten en veel te grote kostenposten. Dat is niet vol te houden.’’

Het is niet de bedoeling, dat de seizoensgebonden strandpaviljoens in de maanden november, december en januari open gaan, verzekert Balk.

2 REACTIES

  1. Gemeente Noordwijk waarom niet voor de aankomende winter die mensen de kans geven om nog iets terug te verdienen van deze ellendige tijd, waar niemand iets aan kan doen. Alles is nu anders over de hele wereld. Hier moest niet eens over nagedacht worden, en die mensen gelijk toezeggen dat dit voor een keer geen probleem is!!!

    • Even lezen, ze gaan dan niet open. Het betreft enkel het laten staan van de paviljoens zodat kosten voor afbreken, opslag van het paviljoen en vervolgens weer opbouwen en de daarmee gemoeide kosten te voorkomen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in