Foto: Gemeente Noordwijk

Noordwijk – Door de Partij voor de Inwoners (Pvdi) en VVD is een motie ingediend tegen het Talentenprogramma voor nieuwe ambtenaren.

De gemeente zoekt tien nieuwe jonge ambtenaren die toekomstige gaten in de organisatie moeten opvullen. Voor het tweejarige project is een miljoen euro uitgetrokken. Het Talentenprogramma valt in de portefeuille van Wendy Verkleij.

Anouk Plug en Afons Morssink willen voor het zomerreces van dit jaar een HR-visie ontvangen ter onderbouwing van het programma. Bovendien vragen zij in de HR-visie op te nemen hoe de portefeuillehouder onwenselijke uitstroom van talenten wil voorkomen.

Het voorstel en de motie zijn 12 april in de gemeenteraad unaniem aangenomen

5 REACTIES

  1. Dat is ruim 4100 eur de man per maand doe maar en over een jaar hoor je er niks meer van met meer van die verzonnen projecten.

  2. Ze hebben voor zeker tien jaar de deuren op slot gezet voor nieuw talent, dan wel ‘oud talent’ weggetreiterd in de geest van Ruttes bezuinigingen ten tijde van één van de grootste economische crisissen van de laatste tachtig jaar. Hoezo solidariteit en begaan met de burger? Dezelfde figuren die hun ‘rivalen’ of ‘ondergeschikten’ hebben weggetreiterd, dan wel niet eens de moeite konden nemen om stagiairs relevante werkervaring op te laten doen vanwege ’tijdgebrek’, vragen zich nu af waarom niemand zich aandient om dit soort rollen te vervullen.

    Let ook op wat ze nu weer eisen: ‘jonge’ talenten. Oftewel, ondanks het geld dat beschikbaar is, zijn ze te beroerd om een dertiger of veertiger met relevante academische scholing op juridische gebied of iets dergelijks een opfriscursus te geven. En natuurlijk ook nog een voorkeursbeleid hanteren voor de bekende groepen.

  3. Je moet eens mensen aannemen met ervaring in het bedrijfsleven die weten wat kosten en baten zijn maar wat er nu zit hebben heen gaten in hun handen maar helemaal geen handen kijk maar wat er doorheen gejaagd wordt aan nutelozen dingen het een project is nog niet klaar of het anderen verzinnen ze . Die jongkies die ze graag willen hebben kunnen ze helemaal naar hun hand zetten want ze dulden daar op dat gemeente huis geen tegen spraak of goede ideeën. Dus schop eerst die er al der levenlang daar zitten er uit .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in