Hier moet de baan komen (archieffoto: Rose Marie Keijzer)

Warmond – Het college van B&W van de gemeente Teylingen heeft ingestemd met het definitieve plan voor de aanleg van een skeelerbaan op het terrein van de Warmondse IJsclub in de Veerpolder.

Volgens scheidend wethouder Bas Brekelmans kunnen alle partijen instemmen met het plan zoals het er nu ligt. Aanvankelijk waren er veel bezwaren van bewoners van de nabijgelegen Leidse Merenwijk. Zij verwachtten de nodige overlast van de skeelerbaan en verweten de gemeente Teylingen geen rekening te houden met hun bezwaren. Na vele gesprekken zijn zij nu toch akkoord gegaan met het plan, omdat in de voorwaarden voor het gebruik van de skeelerbaan garanties zijn opgenomen om de overlast te beperken, zoals geluids- en lichtoverlast.

De leden van de Warmondse IJsclub moeten nog wel instemmen met het plan. Ook zal nog een extra financiële dekking moeten worden gezocht, omdat door alle vertragingen de kosten voor de aanleg hoger zijn geworden. Naar verwachting zullen de leden van de ijsclub binnen enkele weken beslissen over de aanleg van de skeelerbaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in