Beeld uit een eerdere presentatie van het speeleiland

Noordwijk – Omwonenden hebben een voorlopige voorziening aangevraagd vanwege de vergunning voor een landschapspark met speeltuin in het Noordwijkse middengebied. Dat blokkeert juridisch dat er met de werkzaamheden begonnen kan worden. Voor de speeltuin is een omgevingsvergunning nodig en de gemeente kan daar pas mee verder nadat de rechter zich uitgesproken heeft over de voorlopige voorziening. Omwonenden zijn tegen de aanleg van een speeltuin en startten een petitie. Als reactie zetten ook voorstanders een petitie uit. De gemeenteraad heeft zich al positief uitgesproken over de aanleg.

10 REACTIES

 1. Al jaren en jaren wordt een speelplaats tegengehouden door een paar dwarsliggers. Bah. Het is zo`n mooi plan. En.op een.plek waar ook de nieuwe wijk van kan genieten. Echt. Ik baal ervan dat de boel nu weer vertraagt.

 2. Triest dat een zeer beperkt aantal rijkere doemdenkers het gelijk weer trachten te halen en het geluk van jong en oud zo blokkeren. Moge het recht van de grote meerderheid het hier maar van winnen.
  Kun je je er niet in vinden, ga dan gewoon ergens anders wonen.

 3. Er ligt toch al een park, er staan bomen. Hier en daar beetje maaien, paden zijn al ontstaan. De kids spelen er nu toch ook al? Het gaat gewoon om de order wie er werk in mag steken.

 4. Het verbaast mij dat er over ‘rijke doemdenkers’ wordt gesproken – wie dat ook mogen zijn – en over een ‘mooi plan’ terwijl dat plan van geen kanten deugt. Laat de gemeente haar geld beter besteden aan speelvoorzieningen in buurten die het écht nodig hebben! En laat het Middengebied een groene onbebouwde strook, met de aanleg van een landschapspark zónder wijk-overschrijdend pretpark!

  • Dus jullie mogen er wel wonen en verder mag er ineens nietmeer gebouwd of iets worden daar? Had dan die rijkeluis wijk ook niet gebouwd .. beetje egoïstisch niet?

   • Klopt! Heel jammer dat die wijk Duineveld is gebouwd, waardoor weer een groot stuk van het groene Middengebied is opgeofferd (en dat voor veel te dure huizen)! Het was beter en leuker geweest als daar iets van een ‘vissersdorpje’ met kleine betaalbare huurwoningen was gebouwd in plaats van die op elkaar gepakte Hampton-achtige huizen plus wanstaltig grote appartementendozen 🙁

 5. Het gebied is nu al een plaats waar zowel kinderen als volwassenen van genieten. Je kunt er een hut bouwen, verstoppertje spelen of slootje springen. Een mooi stukje natuur aan de steilrand waar veel Noordwijkers erg van genieten. Mooi dat er mensen zijn zich sterk maken tegen verommeling met onnodige bebouwing, hekken en lichtmasten.

 6. Voor menigeen is het niet eens de achtertuin die een rechtszaak aanspannen, maar doet men dit naar mijn idee vanuit sociale druk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in