Foto PB

Noordwijk/Noordwijkerhout/De Zilk – De lastenverhogingen voor de inwoners zijn bekend geworden. Ze staan in de vrijdag gepresenteerde begroting.

De hondenbelasting stijgt volgend jaar met 1,5% naar 116,40 euro. Ook de rioolheffing gaat omhoog naar 188 euro. De afvalstoffenheffing voor eenpersoonshuishoudens wordt 233 euro en voor meerpersoonshuishoudens 362 euro; beide tarieven stijgen hiermee 3%. Woningeigenaren waarvan het huis 350.000 euro waard is, moeten ook meer gemeentebelasting betalen. De OZB-aanslag stijgt voor hen met ruim 5 euro naar 340,66 euro. 

Met de extra inkomsten wil de gemeente ook de inwoners steunen. Voor duurzaamheidsactiviteiten is jaarlijks 50.000 euro beschikbaar en het project ‘Noordwijk Kuuroord’ krijgt ieder jaar 25.000 euro. De inwoners van Noordwijkerhout en De Zilk kunnen zich de komende jaren verheugen op een mooiere leefomgeving. In totaal wordt 400.000 euro uitgegeven voor een ‘inhaalslag van het groot onderhoud’ van het groen in die dorpen.

7 REACTIES

 1. Bijzonder om de hondenbelasting, rioolheffing en OZB te verhogen en in de headline te vermelden dat er extra geld naar kunst en cultuur gaat.
  Het budget van € 83.000 voor kunst en cultuur is exact het bedrag dat in Noordwijk de afgelopen jaren aan kunst en cultuur werd uitgegeven. In Noordwijkerhout en De Zilk stond kunst en cultuur voor € 0 op de begroting. € 83.000 + € 0 + € 0 = € 83.000.
  Het inwonertal is gestegen van 25.000 naar 43.000 en de begroting is gelijk gebleven. De harmonisering van de subsidieregels moest kostenneutraal, was het argument.
  Er gaat dus duidelijk minder geld naar kunst en cultuur in deze rijke gemeente.

 2. De potten raken leeg door corona en de burger is de lul! Die moet de pot weer vullen van zijn jarige inkomen.
  Wanneer komen we eens in opstand!

 3. Jammer dat verhoging van hondenbelasting niet gespendeerd wordt aan aanleg van omheinde losloopveldjes.
  Overigens sowieso een prehistorische belasting die in vele gemeenten is afgeschaft.

 4. En maar uit geven aan dingen waar de gewone Noordwijker niets aan heeft zo kan in ook boekhouden als ik tekort kom maak ik alles duurder .Zou je je hand niet op de knip houden want er komt nog veel meer aan .Nou Martha als dit zo doorgaat wordt het een artikel gemeente .Kuuroord moeten wij dat betalen laat die hotels maar storten die er zo blij met zijn .Wat een beleid wat een bende .

 5. Dat heeft de gem Noordwijkerhout slim aan gepakt de laatste jaren dat ze nog zelfstandig waren lekker de boel de boel laten want we worden straks toch op genomen door dat rijke Noordwijk jaren niks gedaan aan onderhoud .Ze zijn toch slimmer in Noordwijkerhout dan in Noordwijk aldenken ze hier dat ze slim zijn dus niet .Er zijn er maar een paar die hier financieel voordeel aan hebben gehad de burgemeester wethouders en raadsleden leden maar de inwoners worden uit geknepen.

 6. Het was natuurlijk te verwachten met al deze incapabele mensen in ons gemeente bestuur. Bezuinigen = meer inkomsten genereren🤔 Wordt het niet eens tijd dat deze mensen worden vervangen door personen met enige vorm van kennis van zaken en zonder hoogmoed.

 7. Dus de Noordwijkse burger moet betalen voor de titel “Kuuroord “. Vraag me af waarom de bezoekers die rekening niet betalen?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in