Warmond – Bij de dames kwam Iris van der Stelt dit weekend op de marathon in Haarlem in de finale helaas ten val. Eerder in de wedstrijd viel ook Loesanne van der Geest die geen kant meer op kon toen voor haar in de bocht een rijdster viel en zijzelf daardoor ook. Lisa van der Geest (WIJC en mkbasics.nl) reed in dienst van haar ploeggenote Merel Bosma die als tweede op het podium eindigde. Zelf finishte Van der Geest als 16e. De winst bij de dames ging naar Manon Kamminga, de kopvrouw van A6, groot in auto’s, en ploeggenote van Anne Leltz (WIJC) die zelf op de 27e plaats eindigde.

Bij de heren Beloften finishte Leander van der Geest (WIJC en Sportchalet Viehhofen) als vierde, hij behoudt wel het oranje leiderspak. Mark van der Hulst (NIJC) werd 19e. Kees Heemskerk (WIJC en Groenhartsport) kwam als 28e over de streep. Merijn Scheperkamp, een marathonploeggenoot van Yves Vergeer (WIJC en Okay Fashion & Jeans) won de wedstrijd. Het was de eerste marathon waaraan Scheperkamp deelnam nadat hij in oktober bij het skeeleren brons won bij de Jeugd Olympische Spelen in Argentinië.
Yves Vergeer reed dit weekend geen marathon. Hij is geselecteerd voor de Junior World Cup 1 in Polen volgend weekend (24 en 25 november) en nam dit weekend deel aan de Rabo Holland Cup 2 in Alkmaar waar hij de 1500m reed.

Komende week rijden de marathonschaatsers voor de Trachitol Trophy, een 4-daagse wedstrijd die op 22 november start in Breda, op vrijdag 23 november verder gaat in Utrecht, op zaterdag 24 in Hoorn vervolgd wordt en eindigt in Groningen op zondag 25 november. Alle WIJC-rijders (minus Yves Vergeer) hebben zich aangemeld voor deze vierdaagse: Lisa, Loesanne en Leander van der Geest, Kees Heemskerk, Anne Leltz en Iris van der Stelt.

In de regionale marathon in Den Haag, de Oomssport competitie, werd Rianne Heemskerk (WIJC) 2e bij de dames C2, Rens Vergeer (WIJC) werd 2 in de Mass start voor pupillen A, Mara Vergeer en Stefanie Koot (WIJC) werden resp. eerste en tweede bij de mass start meisjes pupillen C-F.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in