Leander van der Geest winnaar bij de beloften. (Foto: @schaatspeloton)

Warmond – Na de natuurijswedstrijden in Zweden moest er nog één marathonwedstrijd gereden worden voor het klassement van de KPN Marathon Cup. In de Elfstedenhal in Leeuwarden werd de finalewedstrijd voor de Heren Beloften, voor Dames Topdivisie en Heren Topdivisie verreden. Leander van der Geest ging bij de Beloften met de Cup naar huis.

Leander van der Geest (WIJC en Sportchalet Viehhofen) stond al heel lang aan de kop van het klassement, maar hij kon in de laatste wedstrijd nog altijd ingehaald worden. Opletten was dus het devies en dat deed Leander. Er was een kopgroep weg met daarin drie mannen van de ploeg Bouwpartners. Een van de drie was een grote concurrent voor de eindoverwinning, Casper de Gier , die dus hulp had van twee ploeggenoten. Verder bestond de kopgroep uit Yves Vergeer (WIJC en Okay Fashion&Jeans) en Hendrik Poelstra  (Douma Staal). Toen het klassement hem bijna uit handen leek te glippen, lukte het Van der Geest toch nog de oversteek vanuit het peloton naar de kopgroep te maken.

Casper de Gier ontsnapte in de slotfase uit die kopgroep en kwam alleen over de finish. Het podium van deze finale was verder voor Remon Vos (2e) en Harm Visser (3e). Yves Vergeer werd 5e en Leander van der Geest was de laatste van de kopgroep die over de streep kwam. Dat leverde Van der Geest genoeg punten op voor de overwinning van het klassement van de KPN Marathon Cup.

Yves Vergeer, die door de langebaanwedstrijden en World Cups niet aan alle marathonwedstrijden heeft deelgenomen, eindigt in het klassement toch nog op de 9e plaats. Kees Heemskerk werd in deze laatste wedstrijd 25e en vindt zich in het klassement terug op de 34e plaats.

Dames Topdivisie

Irene Schouten (Royal A-ware) deed mee aan deze laatste wedstrijd en weer ging zij met de dagwinst naar huis, net als alle andere keren dat zij aan de marathoncompetitie deelnam. Manon Kamminga (A6) werd tweede en Imke Vormeer (Palet Vastgoedonderhoud) werd derde.  Lisa van der Geest (WIJC en mkbasics.nl) finishte als 4e en Loesanne van der Geest (WIJC en Nedflex) reed naar de 10e plaats. Anne Leltz (WIJC en A6) werd 31e.  Iris van der Stelt (WIJC en mkbasics.nl) moest er in de 69e ronde af. Denise van der Hulst (NIJC) werd 22e.

Manon Kamminga reed alle wedstrijden in de KPN marathon competitie en heeft op een wedstrijd na ook steeds veel punten gehaald. Zij won dan ook het dames klassement met 259.2 punten. Tweede werd Imke Vormeer met 225 punten en op de derde plaats met 220.8 punten is Irene Schouten geëindigd.
De WIJC-ers:  op plaats 5 Iris van der Stelt, op plaats 10 Lisa van der Geest,  op plaats 30 Loesanne van der Geest.  Anne Leltz heeft zich dit eerste jaar in de Topdivisie goed laten zien, in het klassement staat  zij op de 53e plaats.
Ook voor de ploegen is er een klassement, dat is gewonnen door mkbasics.nl, de ploeg van Iris van der Stelt en Lisa van der Geest. Nedflex, de ploeg van Loesanne van der Geest eindigde op de 2e plaats.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in