Archieffoto: @schaatspeloton

Warmond – Leander van der Geest (Warmondse IJsclub en marathonploeg Sportchalet Viehhofen) heeft in Utrecht de derde wedstrijd van de KPN marathon cup gewonnen.  Van der Geest was na 100 ronden de snelste van een groep van zes rijders die een ronde voorsprong op het peloton hadden. Na het afsprinten van het peloton, schoot Thijs Willem van der Vegt weg, hij koos voor de aanval. Leander reed het gat met Van der Vegt zelf dicht en was in de eindsprint Gerwin Smit (ZiuZ) en Yves Vergeer (WIJC en Okay Fashion & Jeans) te snel af. Mark van der Hulst van de NIJC werd na een val 60e.

Met deze overwinning kwam Van der Geest ook op de eerste plaats in het tussenklassement en kreeg daarom de oranje leiderstrui. Yves Vergeer is deze zomer lid van de WIJC geworden, hij staat in het tussenklassement 4e.

Bij de dames won de Italiaanse Francesca Lollobrigida (Lasaulec), zij controleerde de wedstrijd en maakte het af in de massasprint.  De WIJC-ers  Iris van der Stelt 4e en  Loesanne van der Geest 20e schreven punten bij, Anne Leltz werd 60e. Denise van der Hulst werd na val 56e.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in