Warmond – Het Zuid-Hollands/Gewestelijk Kampioenschap marathon werd zaterdag in Den Haag verreden. De avond begon met het gewestelijk kampioenschap marathon voor de junioren. Na 15 ronden reed Patricia Koot (WIJC) als eerste over de finishlijn, gevolgd door Chloé Hoogendoorn uit Woubrugge (2e) en Veerle van Koppen uit Poeldijk (3e). Tom Leltz (WIJC) werd bij de heren junioren 2e, de winst moest hij laten aan Roy Hoogendoorn uit Boskoop. Derde werd Max Bergsma (jun.C) uit Oudenhoorn.

Loesanne van der Geest (WIJC en marathonploeg Nedflex) was de snelste bij de dames, gevolgd door Demi Vollering uit Berkel en Rodenrijs en op plaats 3 Rianne Heemskerk (WIJC). Deze marathon over 30 ronden werd afgelegd met een gemiddelde snelheid van 37,4 km/u.  Loesanne van der Geest finishte met een ronde voorsprong!

Bij de heren won Yves Vergeer (WIJC en marathonploeg Okay Fashion&Jeans) van zijn medevluchters Roel Boek (2e) en Jan-Willem Broos (3e). Kees Heemskerk (WIJC en marathonploeg Groenehartsport.nl) werd 5e. Deze wedstrijd ging over 60 ronden, de heren reden met een gemiddelde snelheid van 41.4 km/u

Tijdens de selectiewedstrijden op zondag 2 december hebben Remco Langemaire en Socha Zuiderduin zich geplaatst voor deelname aan het NK afstanden voor Junioren. Beide plaatsten zich voor de 3km voor Junioren A. Yves Vergeer zal tijdens dat NK ook op de 3km aan de start verschijnen, hij was al eerder geplaatst. Het NK Afstanden wordt op 15 en 16 december in Enschede verreden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in