Foto van voor de verkiezingen: links Jeroen Arbouw, rechts Jaap de Moor (foto: Bruisend Noordwijk)

Noordwijk – De soap rond de lokale partij Bruisend Noordwijk kent een nieuwe aflevering: oprichter, voorzitter en enig raadslid Jaap de Moor houdt zich niet aan de uitspraak van de rechter. Daardoor kan de uitgeroepen ledenvergadering niet doorgaan. De Moor zou als gevolg hiervan duizenden euro’s aan dwangsommen moeten betalen. 

De Moor zelf wenst niet te reageren op vragen. Uit andere bron blijkt dat hij een Algemene Ledenvergadering heeft uitgeschreven voor 7 november. Navraag bij bestuurslid Arbouw, bij de verkiezingen nummer 2 op de kandidatenlijst, leert echter dat die alleen kan doorgaan als De Moor hem een aantal gegevens verstrekt, zoals de rechter had bevolen. Dat is echter niet gebeurd. Arbouw en De Moor stonden in september tegenover elkaar voor de rechter in Den Haag. Kern van het geding is dat De Moor op eigen houtje een aantal beslissingen heeft genomen. Belangrijkste kwestie zijn de uitgaven voor de verkiezingscampagne dit voorjaar, die De Moor niet wil of kan verantwoorden. Per slot van rekening hief De Moor de partij op. 

De rechter gaf Arbouw op 12 oktober gelijk en besloot De Moor op te dragen Arbouw alle gegevens over de ledenadministratie en bankafschriften te verstrekken en daarna een nieuwe ledenvergadering uit te schrijven, op straffe van enkele dwangsommen. Nu De Moor daaraan niet heeft voldaan dreigt hij die te moeten betalen. De teller staat volgens berekening nu al op minstens 8.000 euro. Elke dag dat De Moor niet betaalt komt daar 500 euro bij. 

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in