Noordwijk – Leen en Leny van der Put waren op 7 juli 60 jaar getrouwd. Burgemeester Wendy Verkleij kwam donderdag het echtpaar feliciteren.

Het verhaal van het echtpaar:

Het is alweer enige tijd geleden, maar op 7 juli 1960 was de grote dag voor Leen van der Put en Leny de Haas. Het was op deze dag dat officieel het jawoord werd gegeven.

Op donderdag 7 juli werd al vroeg het gemeentehuis opgezocht. Om 09.00 uur werd daar het jawoord gegeven onder toezicht van familielid J. Van Leeuwen. 

Direct na het burgerlijke huwelijk werd er in stoet naar de Maria ter Zeekerk getrokken om daar het hoogste lied te zingen om zo ook het huwelijk te laten zegenen. Dat je van dit alles honger krijgt blijkt uit de historische gegevens dat er daarna naar de Karel Doormanstraat werd getrokken voor koffie met brood.

Hier werd het hele gezelschap opgehaald voor een dagje Drievliet.

Na terugkomst is het feest voortgezet in Noordwijk met een diner met groenten uit eigen tuin.

Leen heeft ruime tijd bij de firma Faas gewerkt en Leny is na het huwelijk een pension begonnen. Al na een jaar diende Leny junior zich aan. En ruime drie jaar later maakte zoon Piet het gezin compleet.

Na 15 jaar huwelijk werd de woning verruild voor een pand in het Willem Alexander park. Leen werd ambtenaar (in een bunker van de burgerlijke bescherming) maar bleef ook een deel bollen en plantjes kweken ernaast doen.

Leny bleef het pension runnen.

Naast dit alles was er de nodige tijd voor vakanties, Supportersclub van SJC en het nodige kaarten, mollen vangen, Nederlands elftal volgen door heel Europa, bingo, land met eigen groente, computer.

Het 25-jarig huwelijk werd groots gevierd in de Beurs.

Ook beide kinderen traden in het huwelijk en zorgden voor het nodige nageslacht. Zo zijn er 5 kleinzonen (Nicky, Jerry, Damy, Yoshi en Thijs) en twee kleindochters (Anne en Fleur).

Het 50-jarige huwelijk werd in Bowling Noordwijk gevierd net als iedere vijf levensjaren.

De laatste tien jaar wordt er nog gekaart en op de computer met broers en zussen veel contact gehouden. Er zijn inmiddels drie kleinkinderen getrouwd. Het reislustige is er wel een beetje af maar ze genieten nog steeds van het leven. En zo hebben ze ook het pension ingeruild voor een gelijkvloers appartement.

Zo ook genoten ze volop van het bezoek van de burgemeester.

Inmiddels hebben ze het feest al gevierd met kinderen en kleinkinderen bij een van de kleinkinderen in Voorhout waar voldoende ruimte was om de corona maatregelen na te komen. Zodra het weer kan, gaat het zeker nog een keer met de rest van de familie gebeuren.

Tekst: Thijs van der Put

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in