Warmond – Leerlingen van basisschool De Buitenplaats treden in de voetsporen van Jan Steen. Ze hebben een levensgrote reproductie gemaakt van een schilderij van de grote meester. Het kunstwerk wordt onthuld tijdens de opening van de Kunstweek, komende zaterdag. De kinderen mogen daarbij komen helpen. Leerlingen van de groepen vijf tot en met acht mochten een houten paneeltje van dertig bij dertig centimeter inkleuren, waarop kunstenaar Nicoline Heemskerk van tevoren de contouren van een schildering had geschetst. Samen vormen die paneeltjes één groot schilderij: een bekend werk van Jan Steen. Zaterdag tussen 14.00 en 16.00 uur wordt het resultaat onthuld op het Pleintje bij de pomp.

Wethouder Arno van Kempen verricht de officiële opening van de Kunstweek, Irma Ooijevaar leest een gedicht voor. Net als vorig jaar is er een gezellige Montmartresfeer, met kunstenaars aan het werk en livemuziek.

Vrijdagavond wordt de Kunstweek al officieus geopend: dan vindt de lokale editie van Maestro plaats in Het Trefpunt. Bekende Teylingers dirigeren het Kennemer Jeugd Orkest, wie van hen zal Warmonds eerste Maestro worden? Belangstellenden wordt geadviseerd bijtijds te komen, omdat een maximum aantal bezoekers is toegestaan in het theater.

Tijdens de Kunstweek 2019 zijn allerlei activiteiten gepland, zoals concerten, schrijversinterviews en workshops. Vanwege het thema Sporen van Jan Steen staan verschillende onderdelen van de Kunstweek in het teken van de kunstschilder, die enkele jaren in Warmond woonde. Zo is er een Jan Steen-wandeling door het dorp en vertelt Camée van Blommestein tijdens haar lezing over politiek, kunst en cultuur bij Jan Steen. Het huiskamerfestival kKik vormt op zondagmiddag  10 november de afsluiting van de Kunstweek. Hiervoor  zijn nog kaartjes beschikbaar.

Meer informatie over het programma van de Kunstweek is te vinden op www.kunstweekwarmond.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in