Leerlingen van basisschool De Akker te midden van Bollenjongens Bart (links), Ruben (midden) en Lucas (rechts). Foto: René Faas

Lisse – Kinderen uit groep 7 en 8 van basisschool De Akker in Lisse mochten donderdag bloembollen planten in het Keukenhof. De Bollenjongens, bekend van de gelijknamige serie, hadden de kinderen uitgenodigd om de allereerste bollen te planten in hun eigen perkje op het Keukenhof. De leerlingen kwamen al eerder op landelijke televisie vanwege hun deelname aan de TuinBouwBattle, een project waarbij tulpen worden gekweekt in de klas.

Onder begeleiding van de Bollenjongens en tuinmannen van het Keukenhof staken de leerlingen hun handen uit de mouwen om de bollen in de grond te drukken. Om de beurt mochten ze in groepjes aan het werk waarbij ze tips kregen van de professionals. “Het was mooi om te zien dat de kinderen zo enthousiast waren, ondanks het winterse weer,” vertelde Bollenjongen Ruben de Groot.

Dat de leerlingen enthousiast waren om de bollen te planten, was geen toeval. In de klas zijn ze elke dag bezig geweest met de TuinBouw Battle, een project van Greenport Duin- en Bollenstreek dat basisschoolkinderen introduceert aan de wereld van bloembollen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in