Voorbereiden voor Hirado op school.

Noordwijkerhout/Noordwijk – Nog een paar dagen en dan gaan elf leerlingen van Teylingen College Leeuwenhorst naar Hirado in Japan. In het kader van de stedenband tussen de gemeentes Hirado en Noordwijk(erhout) nemen zij als achtste groep deel aan de jaarlijks terugkerende scholenuitwisseling tussen beide gemeentes. De stedenband, in 2011 officieel gesloten en sinds 2019 overgegaan in de nieuwe gemeente Noordwijk, heeft historische grondslagen want Nederland had al vanaf 1609 een handelspost in Hirado. Als voorbereiding bereidden de leerlingen een presentatie over Nederland voor. OOk gaf begeleider Rick Borst een inkijk in de Japanse cultuur.

Het doel van de uitwisseling is voornamelijk om het leven van leeftijdsgenoten aan de andere kant van de wereld te ervaren, door intensief met hen samen te werken en zo elkaars’ ‘interculturele bagage’ te vergroten. Om de Japanse cultuur zo goed mogelijk te ervaren verblijven de leerlingen in gastgezinnen. Overdag vindt een speciaal, cultureel programma plaats, voor een groot deel op de drie scholen in Hirado

Op 10 oktober vliegt de groep via een tussenstop in Seoul naar Fukuoka, waar een gemeentelijke delegatie hen per bus naar Hirado zal vervoeren. Op 22 oktober komen de leerlingen weer thuis.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in