Noordwijkerhout – De vmbo-afdeling van Teylingen College Leeuwenhorst behoort tot de 45 superscholen van het land. Dat blijkt uit het scholenonderzoek 2017 van weekblad Elsevier.

Superscholen hebben de minste zittenblijvers en de beste resultaten. Elke school is door Elsevier beoordeeld volgens vier criteria: 1 de positie van leerlingen in de derde klas ten opzichte van het advies van de basisschool, 2 de onderwijssnelheid in de onderbouw, 3 het bovenbouwsucces en 4 het examencijfer. Dat levert vier eindoordelen op: superschool, goed, voldoende en onvoldoende.

Onvoldoende scoort geen van de scholen in de Bollenstreek. De meeste scholen en schooltypes scoren goed, met een enkele voldoende. Uitschieter naar beneden is volgens Elsevier het Fioretti College. Zowel de vestiging in Lisse als Hillegom komt niet hoger dan voldoende op alle schooltypes.

1 REACTIE

  1. Vermelding van de locatie in het artikel zou nog beter zijn. Volgens mij staat het school gebouw van het VMBO gedeelte namelijk in Voorhout (KTS).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in