Legalisering van illegale huisvesting

Houtvesterslaantje (foto Google Streetview)

Noordwijkerhout – Het college van burgemeester en wethouders staat positief tegenover legaliseringsvoorstel voor het onderbrengen van arbeidsmigranten op een perceel aan het Houtvesterslaantje 18.

De eigenaar van dat perceel heeft hiervoor een aanvraag ingediend bij het gemeentebestuur. Hier wonen al jaren arbeidsmigranten, maar dat was tot nu toe niet officieel. Een omwonende heeft hierover een verzoek tot handhaving ingediend. Een eerder door de gemeente verstrekte omgevingsvergunning werd vernietigd naar aanleiding van een uitspraak van de Regionale commissie bezwaarschriften.

Het pand wordt bewoond door maximaal 7 arbeidsmigranten, verdeeld over 4 slaapkamers op de begane grond en verdieping. De woning beschikt over een gezamenlijke badkamer, keuken en woonkamer. In de berging/garage worden geen slaapplekken mogelijk gemaakt. De woning voldoet aan de geldende normen wat huisvesting, (brand)veiligheid en gezondheid betreft. Daarnaast wordt gezorgd dat de huisvesting voldoet aan de SNF-normen. Voordat de eigenaar het officiële aanvraagtraject in gaat, met het presenteren van het plan aan het Overlegplatform Greenport, wil hij weten of het college dit plan positief bekijkt. Het college laat weten, dit te doen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in