(Archieffoto Eline van Egmond)

Noordwijk – De door de gemeente aangekondigde verhoging van de parkeertarieven voor Noordwijkers heeft gezorgd voor een storm aan protest.

In 2021 blijft het tarief voor de eerste bewonersvergunning € 20 per jaar, stijgt de tweede vergunning met 150% van € 20 naar € 50 per jaar en de derde met 400% van € 20 naar € 100. Bewonersvergunningen zijn de parkeerkaarten voor de bewoners van de gebieden in Noordwijk aan Zee en de kern van Noordwijk Binnen, waar betaald parkeren geldt.

Ook de inwonersvergunning, die bewoners van buiten de betaalde gebieden het recht geeft om in de betaald parkeren-gebieden gratis drie uur te mogen parkeren, stijgt fors in prijs: van € 20 naar € 50 per jaar.

12 REACTIES

 1. Omdat Noordwijkerhoud de laatste jaren helemaal niets aan onderhoud heeft gedaan ze hebben zitten wachten op Noordwijk .Zins dat ze bij Noordwijk zijn zijn alle remmen los wegen plantsoenen alles krijgt nu een beurd

 2. Een verhoging van EUR 20,00 naar EUR 50,00 gaat helemaal nergens over!! Service is 0,0 je moet alles zelf maar regelen, servicepunt te klein om iemand te woord te staan, heeft niets met Corona te maken! Moet hier een deel van de afboeking Bronsgeest mee worden gefinancierd? Dramatisch hoe de Noordwijkse inwoner wordt behandeld en een “poot wordt uitgedraaid” door een stel amateurs die totaal de weg kwijt zijn!

 3. Dit is het zoveelste dossier waar alleen de inwoners worden benadeeld,denk aan het niet volledig bebouwen van Bronsgeest(hobby CDA) het project snippergroen Zonnekant(NZ lokaal) het wegduiken voor de pers voor spoedzoekers(lijst Salman) en nu het verhogen van de parkeertarieven voor de inwoners I.p.v de toeristen(VVD) .Dit is een hoop leergeld voor de volgende verkiezing maar dan zullen ze ongetwijfeld worden afgestraft.

 4. Er is geen gemeente in Nederland waar je een vergunning aan kunt vragen als je buiten het betaalde gebied woont. En die buiten dat gebied wonen kunnen zelf bij hun huis gratis parkeren. Dus ik vind het een redelijk bedrag, want als je tegenwoordig 1 dag in amsterdam wilt parkeren ben je al 50 euro kwijt dus 50 euro in een jaar in noordwijk is heel goedkoop

 5. Het is en blijft een stel schurken of boeven. Ze worden door ons betaald en ze belonen je om je financieel uit te melken

 6. De verhoging is 8,21 cent per dag.
  Als je echt wilt besparen dan kan je beter fietsen. Beter voor je gezondheid en mileu. En dan laat je gelijk een parkeerplaats vrij voor een toerist, die de volle mep moet betalen. Deze harde euro’s (ipv die 8,21 cent per dag) Gaan dan lekker in de gemeentekas. De gemeentekas zijn wij!!! met elkaar. De gemeente kan beter vangen aan toeristen. Met die 8.21 cent per dag gaan ze het echt niet redden

 7. Beste Will, Amsterdam met Noordwijk vergelijken slaat nergens op, vergunning geldt alleen voor bepaalde gebieden en niet voor bv Wantveld en Boulevard, waar ik ook het volle pond moet betalen. Dus geen appels met peren vergelijken!

 8. Het is een Drama.Stelletje Laaielichters.Heb jullie niets anders te doen, dan je eigen Inwoners op kosten te jagen?
  De Senioren krijgen een tientje erbij ,en aan de andere kant vliegen ons de verhogingen om de oren.
  Leuke Fusie-Club!!!

 9. De politici van Noordwijkerhout zijn de grote winnaars.
  Het geld dat door de Noordwijkers betaald moet worden komt in de algemene pot.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in