Noordwijk – De fractie van Lijst Salman Noordwijk stelt vragen over het ophalen van grofvuil per 1 januari 2022. Vanaf die datum wordt het ophalen uitbesteed aan Meerlanden NV en wie vanaf dan grofvuil thuis wil laten ophalen, betaalt daar een tarief voor.

Lijst Salman wil weten of de afvalstoffenheffing van alle bewoners omlaag gaat en hoe er gecontroleerd wordt. Mensen die niet betalen zouden hun vuil toch bij dat van anderen kunnen zetten. Ook wil de fractie weten of het wel terecht is dat er geld gevraagd wordt voor het ophalen van het grofvuil.

Hoe hoog het tarief wordt dat inwoners moeten gaan betalen, wordt bekend tijdens een raadsvergadering op 21 december.

2 REACTIES

  1. Heeft alleen zin als ze ook de illegale dumpers ervan gaan achterhalen en beboeten. Dat aantal gaat namelijk groeien zodra de nu nog welwillende inwoner moet gaan betalen, terwijl de tokkies het gewoon neerdonderen. Dat wordt je een keertje zat namelijk.

  2. Die Meerlanden hebben typisch van die bestuurders met tunnelvisie, maar het kan hun niet schelen dat anderen er spullen bijzetten. De betaling is zo’n dealmaker geweest om de klus binnen te halen, omdat de afvalstoffenheffing niet of nooit volledig naar rato zal zakken van wat er hiermee wordt bespaard.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in